ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 7 νεκροί από έκρηξη στην επαρχία Γκάζνι – Ανέλαβαν την ευθύνη οι Ταλιμπάν

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 7 νεκροί από έκρηξη στην επαρχία Γκάζνι – Ανέλαβαν την ευθύνη οι Ταλιμπάν

Σήμερα τα ξημερώματα σημειώθηκε έκρηξη, έξω κτίριο της κεντρικής υπηρεσίας Πληροφοριών του Αφγανιστάν, στην κεντρική επαρχία Γκάζνι. Όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ Ταλιμπάν πυροδότησαν ένα γεμάτο εκρηκτικά αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα τουλάχιστον επτά άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 40 να τραυματιστούν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κυβερνήτη της επαρχίας, τον Ουαχιντουλάχ Τζουμαζάντα, η επίθεση έγινε με ένα στρατιωτικό όχημα. Όλα τα θύματα είναι “μέλη της υπηρεσίας Πληροφοριών”, πρόσθεσε ο ίδιος.

“Περίπου στις 04:30 τα ξημερώματα η έδρα της Υπηρεσίας Εθνική Ασφάλειας (NDS) στη Γκάζνι έγινε στόχος επίθεσης με παγιδευμένο όχημα”, δήλωσε αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας, προσθέτοντας ότι από την επίθεση σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 40 οι οποίοι διακομίστηκαν σε στρατιωτικό νοσοκομείο.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ ανακοίνωσε ότι οι αντάρτες ευθύνονται γα την επίθεση, η οποία ήρθε “ως απάντηση στην κήρυξη πολέμου από τον εχθρό”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η νέα επίθεση καταγράφεται καθώς η βία αναζωπυρώνεται στο Αφγανιστάν, παρά τη συμφωνία στα τέλη του Φεβρουαρίου μεταξύ των Ταλιμπάν και των ΗΠΑ, που υποτίθεται ότι θα οδηγούσε σε αποκλιμάκωση και προβλέπει αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων από τη χώρα ως τα μέσα του 2021.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.