ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Α/κ πυροβόλα Firtina και άρματα μάχης μετέφεραν οι Τούρκοι στην Λιβύη – Η Αθήνα εξακολουθεί να μην αντιδρά

Α/κ πυροβόλα Firtina και άρματα μάχης μετέφεραν οι Τούρκοι στην Λιβύη – Η Αθήνα εξακολουθεί να μην αντιδρά

Tα μεταφορικά αεροσκάφη C-17 της Αεροπορίας του Κατάρ μετέφεραν στην Λιβύη αυτοκινούμενα πυροβόλα Firtina των 155 χλστ., τουρκικής κατασκευής και άρματα μάχης Μ60 στην αναβαθμισμένη εκδοχή τους προκειμένου να εξαπολύσουν την τελική επίθεση στις δυνάμεις του Χ.Χαφτάρ.

Παράλληλα εντείνεται η φημολογία ότι σύντομα η Τουρκία θα πραγματοποιήσει μεταστάθμευση μαχητικών F-16 στην αεροπορική βάση αλ-Ουατίγια ένας κίνδυνος για την Ελλάδα για τον οποίο έχουμε ήδη προειδοποιήσει σε σχετικό άρθρο.

Φυσικά το εμπάργκο όπλων με τις αποφάσεις του ΟΗΕ για τη Λιβύη όπως και η επιχείρηση «Ειρήνη» της ΕΕ δια θαλάσσης με αεροσκάφη από το… Λουξεμβούργο έχει καταντήσει ανέκδοτο.

Η Ελλάδα, η οποία ήταν η άμεσα θιγόμενη από την πειρατεία Αγκυρας και Τρίπολης στην ελληνική υφαλοκρηπίδα που βαπτίστηκε «τουρκολιβυκή ΑΟΖ», δεν έστειλε, ούτε έναν άνδρα, ούτε μία σφαίρα, ούτε ένα τζιπάκι, για να στηρίξει τα συμφέροντά της.

Το ερώτημα είναι «Γιατί;». Μήπως τελικά όλα ήταν «στημένα» με την Αγκυρα και η Αθήνα είχε συμφωνήσει εκ των προτέρων να μην αντιδράσει; Κάθε εξήγηση, δεκτή…

Δεν αναφερόμαστε στην γελοία από κάθε άποψη επιχείρηση “Irini”, όπου υποτίθεται θα σταματούσε τον εφοδιασμό με όπλα των αντιμαχόμενων πλευρών. Η Ιταλία, που έδωσε συγχαρητήρια στους φιλότουρκους της Τρίπολης, όταν κατέλαβαν την αεροπορική βάση της αλ Ουατίγια, είναι επικεφαλής της επιχείρησης. Δεν έχουν συλλάβει ούτε ένα πλοίο.

Οι Τούρκοι όλα πλέον τα στέλνουν τάχιστα από αέρος. Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία, ουδέποτε έλαβε εντολή να αναχαιτίσει τα αεροσκάφη που περνούν μέσα από το ελληνικό FIR με όπλα και προσωπικό. Γιατί;



Τα δύο τουλάχιστον C-17 του Κατάρ που πραγματοποιούν συνεχή δρομολόγια προς και από τη Λιβύη, συνοδεύουν τουρκικά μαχητικά F-16 ενώ για την προστασία τους ένα Ε7Τ της τουρκικής Αεροπορίας πετά μεταξύ Κύπρου και Κρήτης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.