Έπεσαν οι πρώτες καταγγελίες: Εφαρμογή παρακολούθησης πολιτών μοίραζε προσωπικά δεδομένα χρηστών χωρίς συγκατάθεση

Έπεσαν οι πρώτες καταγγελίες: Εφαρμογή παρακολούθησης πολιτών μοίραζε προσωπικά δεδομένα χρηστών χωρίς συγκατάθεση

Μπορεί οι μεγάλες εταιρείες όπως οι Apple και Google να «υποσχέθηκαν» πως δεν θα προκύψει πρόβλημα στην προστασία προσωπικών δεδομένων από τις εφαρμογές παρακολούθησης πολιτών, ωστόσο φαίνεται πως οι πρώτες ενδείξεις για διαρροή δεδομένων ήρθαν στο φως.

Σύμφωνα με τη Jumbo Privace, η εφαρμογή Care19 που κυκλοφόρησε η πολιτεία της Βόρειας Ντακότα μοιράζεται πληροφορίες τοποθεσίας των χρηστών με third-party εταιρείες όπως η Foursquare και η…Google, χωρίς τη συγκατάθεση τους, παρά το γεγονός ότι στους Όρους Χρήσης αναφέρεται ρητά το αντίθετο. Η αντίδραση της ProudCrowd, εταιρεία που δημιούργησε την εφαρμογή Care19, η επικοινωνία με τη Foursquare έγινε κατά λάθος και θα διορθωθεί άμεσα.

Από την πλευρά της, η Foursquare τόνισε σε δήλωση της στη Washington Post ότι διαγράφει αμέσως τις πληροφορίες τοποθεσίας που λαμβάνει από την εφαρμογή Care19 και δεν τις εκμεταλλεύεται εμπορικά. Η Google δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα για το ζήτημα που προέκυψε, αλλά είναι εμφανές ότι θα υπάρξει μεγάλο μπέρδεμα με τις εφαρμογές ιχνηλάτησης επαφών μέσα στους επόμενους μήνες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.