26 συλλήψεις σε Γαλλία και Βέλγιο για τον θάνατο των 39 Βιετναμέζων σε φορτηγάκι στο Έσεξ

26 συλλήψεις σε Γαλλία και Βέλγιο για τον θάνατο των 39 Βιετναμέζων σε φορτηγάκι στο Έσεξ

Πριν από 7 περίπου μήνες βρέθηκε ένα φορτηγό με 39 νεκρούς Βιετναμέζους, κοντά στο Λονδίνο. Σήμερα η γαλλική εισαγγελία ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν 26 άτομα σε Γαλλία και Βέλγιο που συνδέονται με το συγκεκριμένο συμβάν.

Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και δύο αγόρια 15 ετών.

Από την πλευρά της, η εισαγγελία του Βελγίου ανακοίνωσε ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες, οι 13 συνελήφθησαν στη χώρα – 11 Βιετναμέζοι και δύο Μαροκινοί.

Τα πτώματα των 39 αλλοδαπών – 31 ανδρών και οκτώ γυναικών – είχαν εντοπιστεί στο πίσω μέρος φορτηγού ψυγείου στη βιομηχανική περιοχή Γκρέις του Έσεξ στις 23 Οκτωβρίου 2019.

Εναντίον του 23χρονου οδηγού του φορτηγού, που κατάγεται από τη Βόρεια Ιρλανδία, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για 39 ανθρωποκτονίες, συνωμοσία για διακίνηση ανθρώπων και ξέπλυμα χρήματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ίδιες κατηγορίες έχουν απαγγελθεί και εναντίον ενός δεύτερου άνδρα, την έκδοση του οποίου ζητούν οι βρετανικές αρχές από το Δουβλίνο. Στο μεταξύ, στο Βιετνάμ έχουν συλληφθεί 10 άνθρωποι σε σχέση με την υπόθεση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.