ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Αντίδραση Μόσχας για τα αμερικανικά P-8 Poseidon: «Δεν θα ανεχτούμε πτήσεις κοντά στον συριακό εναέριο χώρο»

Αντίδραση Μόσχας για τα αμερικανικά P-8 Poseidon: «Δεν θα ανεχτούμε πτήσεις κοντά στον συριακό εναέριο χώρο»

Αυξάνεται η ένταση ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ μετά και τη σημερινή εναέρια αναχαίτιση αεροσκάφους P-8 Poseidon του αμερικανικού Ναυτικού από ρωσικά μαχητικά.

«Δεν θα ανεχτούμε ξανά τα αμερικανικά αεροσκάφη πάνω από τη Συρία» δηλώνουν οι Ρώσοι!

Η Ουάσιγκτον κατηγόρησε τη Μόσχα για αναχαίτιση αεροσκάφους «με μη ασφαλή και μη επαγγελματικό τρόπο» από ρωσικά μαχητικά.

Σύμφωνα με συριακή στρατιωτική πηγή στη Δαμασκό, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις «ανέχονται» τις υπερπτήσεις των ΗΠΑ κατά μήκος των ορίων του εναέριου χώρου της Συρίας εδώ και καιρό, αλλά δεδομένων των επανειλημμένων προσπαθειών των ΗΠΑ να υποκλέψουν πληροφορίες για τα ρωσικά στρατιωτικά συστήματα που βρίσκονται στη βάση Hmeimim, όπως τα S-400 η Ρωσική Ομοσπονδία πιστεύει ότι «ήρθε ο καιρός να υπενθυμίσουμε στους Αμερικανούς ότι δεν είναι ελεύθεροι να δραστηριοποιούνται σε αυτή την περιοχή».

Η πηγή επεσήμανε ότι πριν από την σημερινή εναέρια αναχαίτιση, το Ναυτικό των ΗΠΑ είχε πραγματοποιήσει αρκετές πτήσεις κοντά στον συριακό εναέριο χώρο τον μήνα Μάιο.

Οι ΗΠΑ κυριαρχούν στη Μεσόγειο εδώ και καιρό, αεροσκάφη απογειώνονται από την Ελλάδα, την Τουρκία αλλά και τα άλλα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ στην περιοχή καθημερινά ενώ οι Ναυτικές ασκήσεις έχουν κάθε μήνα την τιμητική τους. Ωστόσο, μετά την επέμβαση του ρωσικού στρατού στη Συριακή Σύγκρουση τον Σεπτέμβριο του 2015, η Ρωσία μπήκε δυναμικά στην σφαίρα επιρροής του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο και δεν είναι διατεθειμένη να εγκαταλείψει τις θέσεις της.

Η Μεσόγειος γίνεται η νέα Βαλτική, μια περιοχή τεταμένης έντασης και αμφισβήτησης ανάμεσα σε Ρωσία και ΝΑΤΟ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.