ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έφεση από την γαλλική Δικαιοσύνη για την ανάκληση αθωωτικής απόφασης για Γάλλο διακινητή παράνομων μεταναστών

Έφεση από την γαλλική Δικαιοσύνη για την ανάκληση αθωωτικής απόφασης για Γάλλο διακινητή παράνομων μεταναστών

Έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας άσκησε η γαλλική Δικαιοσύνη κατά της πρόσφατης απαλλαγής από προηγούμενη καταδίκη του Σεντρίκ Ερού, ενός Γάλλου που καταδικάστηκε για λαθροδιακίνηση καθώς έφερνε παράνομους μετανάστες στην Γαλλία, ανακοινώθηκε σήμερα από τον δικηγόρο του.

Ο λαθροδιακινητής από την κοιλάδα Ρογιά στη γαλλοϊταλική μεθόριο είχε αθωωθεί τον Μάιο από το Εφετείο της Λυών (ανατολική Γαλλία).

Ο Ερού είχε καταδικαστεί τον Αύγουστο του 2017 σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή με την κατηγορία ότι έβαλε παράνομα και λαθραία στη χώρα περίπου 200 παράνομους μετανάστες, κυρίως από την Ερυθραία και το Σουδάν, από τα ιταλικά σύνορα μέχρι το σπίτι του και στη συνέχεια οργάνωσε εκεί έναν καταυλισμό αλλοδαπών!

«Αυτή η προσφυγή οφείλεται σε μια γελοία και θλιβερή εμμονή», δήλωσε η δικηγόρος του Ερού Σαμπρίνα Γκολντμάν. Η ίδια εξέφρασε τη λύπη της στο Γαλλικό Πρακτορείο για «όλο αυτόν τον χρόνο και όλα αυτά τα μέσα που έχουν χρησιμοποιηθεί για τη δίωξη του Σεντρίκ Ερού από τη δικαιοσύνη».

Μετά την καταδίκη του, ο Ερού είχε προσφύγει στο Συνταγματικό Συμβούλιο, το οποίο αποφάνθηκε πως δεν πρέπει να διώκεται η όποια «άδολη» και «χωρίς συμφέρον», αρωγή προς τους παράνομους μετανάστες είτε είναι ατομική είτε “μαχητική” κι οργανωμένη».

Αυτή απορρέει, σύμφωνα με το ίδιο βούλευμα, από «την ελευθερία να βοηθήσουμε τον πλησίον, για ανθρωπιστικούς σκοπούς, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η νομιμότητα της παραμονής του στην εθνική επικράτεια».

Τώρα η γαλλική Δικαιοσύνη ζητά την αναίρεση της αθωωτικής απόφασης στον Γάλλο λαθροδιακινητή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.