ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σομαλία: Δολοφονήθηκαν 7 υγειονομικοί και ένας πολίτης – Τους είχαν απαγάγει ένοπλοι

Σομαλία: Δολοφονήθηκαν 7 υγειονομικοί και ένας πολίτης – Τους είχαν απαγάγει ένοπλοι

Την Τετάρτη μασκοφόροι ένοπλοι, που φορούσαν στρατιωτικές στολές, απήγαγαν επτά υγειονομικούς και έναν πολίτη, με τον διευθυντή της σομαλικής οργάνωσης αρωγής να ανακοινώνει ότι δολοφονήθηκαν σε χωριό βόρεια της πρωτεύουσας της Σομαλίας.

«Ένοπλοι με μάσκες απήγαγαν επτά από τους υγειονομικούς μας και έναν πολίτη από κέντρο υγείας του Zamzam Foundation γύρω στις 13:00 χθες (σ.σ. προχθές Τετάρτη). Παραλάβαμε τα πτώματά τους σήμερα», δήλωσε ο διευθυντής του ιδρύματος αυτού, ο Όμαρ Τζαμάκ, στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στο χωριό Γκαλούλι, 30 χιλιόμετρα βόρεια από τη Μογκαντίσου.

Δεν είναι σαφές ποιοι ευθύνονται για τις δολοφονίες, που ακολούθησαν πολυήμερες συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και αντάρτες της οργάνωσης Σεμπάμπ, που συνδέεται με το δίκτυο της Αλ Κάιντα.

Πέρα από την προσφορά υπηρεσιών υγείας το Ίδρυμα Ζαμζάμ, που ιδρύθηκε το 1992 λειτουργεί επίσης σχολεία και ορφανοτροφεία.

Η Σεμπάμπ μάχεται από το 2008 για να ανατρέψει την αδύναμη ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Σομαλίας, που υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα, και να επιβάλλει τη δική της εξουσία βάσει της δικής της ακραίας εκδοχής του ισλαμικού νόμου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Σομαλία παραμένει σε εμπόλεμη κατάσταση από το 1991, όταν πολέμαρχοι ανέτρεψαν τον πρόεδρο για τους υποστηρικτές του, δικτάτορα για τους αντιπάλους του, Μοχάμεντ Σιάντ Μπαρέ, προτού στραφούν ο ένας εναντίον του άλλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.