ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Εκπρόσωπος Μπάρακ Ομπάμα: «Οι Ρώσοι βρίσκονται πίσω από τις διαδηλώσεις και τις λεηλασίες στις ΗΠΑ»!

Εκπρόσωπος Μπάρακ Ομπάμα: «Οι Ρώσοι βρίσκονται πίσω από τις διαδηλώσεις και τις λεηλασίες στις ΗΠΑ»!

Η πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας, επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, Σούζαν Ράις, υποστήριξε σε συνέντευξή της ότι πίσω από τις βίαιες διαδηλώσεις στις ΗΠΑ μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ μπορεί να βρίσκονται, ποιοι άλλοι… μα, οι Ρώσοι!

Έτσι εκτός από την «ανάμιξή» της Ρωσίας στις εκλογές του 2016, τώρα οι Δημοκρατικοί κατηγορούν τον Πούτιν ότι βρίσκεται… πίσω από τις διαδηλώσεις και τις λεηλασίες στις ΗΠΑ! Χαρακτηριστικό της σοβαρότητας της διακυβέρνησης του Μπάρακ Ομπάμα, η οποία άφησε κληρονόμησε τεράστια δεινά στον πλανήτη.

Η δήλωση της Ράις προκάλεσε την αντίδραση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, σε ανάρτησή της στο Facebook, δηλώνει έκπληκτη και απαντά στην Σούζαν Ράις με μορφή επιστολής.

«Λίγο καιρό πριν συνάδελφοί σας στο κόμμα έκαναν ένα μοιραίο λάθος όταν αποφάσισαν να κατηγορήσουν εξ ολοκλήρου για ό,τι δεν τους άρεσε τη Ρωσία. Η ομάδα της Χίλαρι Κλίντον και του Ομπάμα έπεισε τον εαυτό της και προσπάθησε να πείσει τον κόσμο ότι τα εσωτερικά προβλήματα των ΗΠΑ δημιουργούνταν και ενθαρρύνονταν από μία εξωτερική δύναμη: τη Ρωσία» σημειώνει.

Συνεχίζει: «Επαναλαμβάνεται αυτό το λάθος σήμερα μαζί με δημοσιογράφο του CNN, χρησιμοποιώντας βρώμικες μεθόδους παραπληροφόρησης, όπως τα fake news και την απουσία της παραμικρής απόδειξης για να αποδείξετε τους ισχυρισμούς σας. Η συνέντευξη στο CNN είναι το τέλειο παράδειγμα εξόφθαλμης προπαγάνδας.

Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι τα social media, που εσείς πιστεύετε ότι χρησιμοποιούνται από Ρώσους πράκτορες για να δυναμιτίσουν τις διαδηλώσεις στις αμερικανικές πόλεις, είναι εγγεγραμμένα στις ΗΠΑ, ανήκουν σε Αμερικανούς και υπόκεινται στην αμερικανική νομοθεσία».

Κλείνοντας αναφέρει:

«Προσπαθείτε να παίξετε πάλι το χαρτί της Ρωσίας; Το παίζετε πολύ καιρό, σας παρακαλώ επιστρέψετε στην πραγματικότητα. Βγείτε έξω και αντιμετωπίστε τους ανθρώπους σας, κοιτάξτε τους στα μάτια και προσπαθήστε να τους πείτε ότι ελέγχονται από τους Ρώσους μέσω του YouTube και του Facebook. Και θα καθίσω πίσω και θα παρακολουθήσω τον “αμερικανικό εξαιρετισμό” στην πράξη».

Μάλιστα, η δήλωση–επιστολή στη Σούζαν Ράις έχει ως κατακλείδα όχι το τυπικό «Δική σας (Yours)» αλλά το «Όχι δική σας (Not Yours).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.