Αυτοί που πτώχευσαν την χώρα το 2010 οι ίδιοι ακόμα. Ποιος φταίει;

Περού: Είκοσι δημοσιογράφοι πέθαναν από τον κορωνοϊό τις τελευταίες εβδομάδες

Περού: Είκοσι δημοσιογράφοι πέθαναν από τον κορωνοϊό τις τελευταίες εβδομάδες

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Είκοσι δημοσιογράφοι πέθαναν στο Περού τις τελευταίες εβδομάδες αφού προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό, οι περισσότεροι ενώ έκαναν ρεπορτάζ για την πανδημία, ανακοίνωσε σήμερα η εθνική ένωση δημοσιογράφων της χώρας (ANP).

«Την 1η Ιουνίου, ο αριθμός των συναδέλφων που πέθαναν (από τον κορωνοϊό) ανερχόταν στους 20», είπε η Ζουλιάνα Λαΐνες, η εκτελεστική γραμματέας της ένωσης.

Οι περισσότεροι από τους δημοσιογράφους μολύνθηκαν κάνοντας ρεπορτάζ σε εστίες της ασθένειας, όπως σε αγορές και σε νοσοκομεία. «Πήγαν στα νοσοκομεία, που είναι εστίες μόλυνσης, με μάσκες φτιαγμένες στο σπίτι τους», εξήγησε η Λαΐνες, καταγγέλλοντας τα ελλιπή μέτρα προστασίας για τους συναδέλφους της.

“Ο θάνατος των δημοσιογράφων από την Covid-19 επιβεβαιώνει την κατεπείγουσα ανάγκη να αναλογιστούμε στην έλλειψη προστασίας και την επικινδυνότητα του επαγγέλματος”, πρόσθεσε.

Το Περού είναι η δεύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής, μετά τη Βραζιλία, που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία. Τα κρούσματα ξεπερνούν τα 170.000 και οι νεκροί τους 4.600.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.