To European Defence Agency (EDA) επρόκειτο να παραδώσει τις προτάσεις για το Generic Open Soldier System Reference Architecture (GOSSRA) στο NATO τον προηγούμενο μήνα καθώς η συμμαχία σκέφτεται να υιοθετήσει τις standardisation recommendation (STAREC).

Το ύψους 1.5 εκάτ. Ευρώ πολυεθνικό πρόγραμμα GOSSRA ξεκίνησε το 2018 από την Ε.Ε. σύμφωνα με την Preparatory Action on Defence Research (PADR) από κονσόρτιουμ που περιλαμβάνει την Rheinmetall Electronics (Germany), την GMV (Spain), την iTTi (Poland), την Tekever-ASDS (Portugal), την Larimart (Italy), την Leonardo (Italy), την SAAB (Sweden), την Indra (Spain) και την TNO (the Netherlands).

Το πρόγραμμα κοιτάζει αρχικά με την ανάπτυξη μιας κοινής αρχιτεκτονικής ως reference που περιλαμβάνει λογισμικό, ηλεκτρονικά, επικοινωνίες, αισθητήρες, μηχανές ανθρώπινης παρέμβασης και C4Ι ως υποστήριξη για τα προγράμματα εκσυγχρονισμού στρατιωτών.

Το τελικό στάδιο της μελέτης GOSSRA, ολοκληρώθηκε σε τοποθεσία κοντά στην Μαδρίτη στις 20 Φεβρουαρίου, που περιλάμβανε ζωντανή άσκηση που εξέτασε την διασύνδεση του συστήματος στρατιωτών μεταξύ χωρών των Ε.Ε. όπως η Γερμανία, η Ισπανία και η Ολλανδία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!