ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αυτόπτης μάρτυρας για δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: «Δεν αντιστάθηκε καθόλου στους αστυνομικούς»

Αυτόπτης μάρτυρας για δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: «Δεν αντιστάθηκε καθόλου στους αστυνομικούς»

Ένας προσωπικός φίλος του Τζορτζ Φλόιντ, που ήταν μαζί του την ώρα που οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και στη συνέχεια δολοφόνησαν, περιέγραψε τις δραματικές στιγμές μιλώντας στο CNN.

Ο Μόρις Λέστερ Χολ, ανέφερε πως ο Φλόιντ δεν αντιστάθηκε λεπτό στους αστυνομικούς, που όπως αποδείχθηκε αυτοί τον χτύπησαν μέσα στο περιπολικό και ένας εξ αυτών τον ξάπλωσε πατώντας τον με το γόνατό του στον λαιμό, για να «σβήσει» λίγο αργότερα.

«Υπήρχε μία λάθος ενέργεια από την στιγμή που τον πλησίασαν. Τον πλησίασαν επιθετικά, κάτι που τον ενόχλησε. Όταν πήγαν να πιάσουν τα χέρια του (για να του περάσουν χειροπέδες), η κατάσταση πήρε άλλη τροπή που δεν χρειαζόταν», είπε ο Χολ που βρισκόταν μαζί του στο αυτοκίνητο, στιγμές πριν χάσει την ζωή του. «Ο Τζορτζ είχε αυτό το στάτους του γιγαντόσωμου άνδρα που τραβάει αμέσως προσοχή είτε για καλό είτε για κακό. Αλλά πάντα ήξερε πως να συγκρατεί τον εαυτό του», συνέχισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως είπε ο ίδιος στο CNN, οι αστυνομικοί τον τράβηξαν μακριά από τον Φλόιντ, όταν αυτός αρνήθηκε να συμμορφωθεί με την σύλληψή του και προκειμένου να τον συγκρατήσουν, ο ένας εξ αυτών έβαλε το γόνατό του στον λαιμό του. «Τον άκουγα να τους παρακαλάει να τον αφήσουν γιατί δεν μπορούσε να αναπνεύσει», συμπλήρωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.