ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ανατριχιαστική μαρτυρία 72χρονης για το No1 ύποπτο στην εξαφάνιση της Μαντλίν: «Απολάμβανε να με βασανίζει» (φώτο)

Ανατριχιαστική μαρτυρία 72χρονης για το No1 ύποπτο στην εξαφάνιση της Μαντλίν: «Απολάμβανε να με βασανίζει» (φώτο)

Καταιγιστικές είναι οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως για τον υπ’ αριθμό 1 ύποπτο στην εξαφάνιση της άτυχης Μαντλίν. Ενάμιση χρόνο πριν από την μυστηριώδη εξαφάνιση της, ένα άλλο έγκλημα είχε συμβεί στο πορτογαλικό τουριστικό θέρετρο Πράια ντα Λουζ στο Αλγκράβε με μια 72χρονη Αμερικανίδα βιάστηκε βίαια και ληστεύτηκε μέσα στο σπίτι της.

Δεν υπήρχαν ίχνη δράστη για χρόνια, έως ότου ένας μάρτυρας μίλησε με την αστυνομία σχετικά με ένα βίντεο από το σπίτι ενός φίλου στην Πράια ντα Λουζ το 2006. Ο άνδρας είχε συλληφθεί για κλοπή πετρελαίου και αυτός μαζί με έναν φίλο του, είχαν χρησιμοποιήσει την ευκαιρία για να εισέλθουν στο σπίτι του.

Ο άνδρας κατέθεσε στην δίκη του Κρίστιαν Μπρύκνερ – του βασικού υπόπτου για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν, τον περασμένο Δεκέμβριο, ότι είδε μια ακολουθία βίντεο στην κάμερά, τα οποία έδειχναν μια ηλικιωμένη γυναίκα δεμένη, με μάσκα, να την μαστιγώνει και μετά να την βιάζει κάποιος. «Τότε ο άνδρας κάθισε στο κρεβάτι και έβγαλε την μάσκα από το πρόσωπό του. Και τότε σκέφτηκα: Δεν μπορεί». Αναγνώρισε τον ένοικο του σπιτιού.

Μια δεύτερη ταινία έδειξε ένα νεότερο άτομο στο σπίτι. Ήταν δεμένη γυμνή σε ένα ξύλινο δοκάρι. Ο ένοικος του σπιτιού, ο γνωστός του, είχε καθίσει στον καναπέ. Η νεαρή γυναίκα του είχε ζητήσει να την ελευθερώσει πολλές φορές. Ήταν βιασμός, αυτό που γινόταν, του είπε η κοπέλα στα γερμανικά. Ο μάρτυρας που έκλεψε την κάμερα είπε ότι αυτός και ο φίλος του δεν ήθελαν να κάνουν τίποτα με το υλικό που βρήκαν. Ισχυρίστηκε ότι άφησε τις βιντεοταινίες στο μηχανοκίνητο σπίτι του, το οποίο αργότερα έγινε σκραπ. Είπε πως αυτός και ο συνεργός του ήταν σίγουροι πως αυτό που είδαν δεν ήταν μια προμελετημένη σκηνή. Για την αστυνομία, αυτή η δήλωση τους ώθησε να αναζητήσουν πιθανά θύματα βιασμού.

«Απολάμβανε να με βασανίζει»
Οι αξιωματούχοι κατέληξαν στην Αμερικανίδα χήρα που δέχθηκε την επίθεση στο σπίτι της τον Σεπτέμβριο του 2005, την ώρα που παρακολουθούσε τις ειδήσεις για τον τυφώνα Κατρίνα. Ήταν στο σπίτι της μόνη της, όταν άνοιξε η πόρτα της αυλής και κάποιος την άρπαξε από πίσω και την έσυρε από τα μαλλιά στην κρεβατοκάμαρά της. Τα γεγονότα έρχονταν σε πλήρη συμφωνία με αυτά που περιέγραψαν οι μάρτυρες ότι είδαν στις βιντεοκασέτες.

Η 72χρονη χτυπήθηκε επίσης με ένα μεταλλικό, εύκαμπτο αντικείμενο. «Ένιωσα ότι απολάμβανε να με βασανίζει» είπε στους ερευνητές. Είχε μαζί του και ένα σπαθί, ισχυρίστηκε, μήκους 30 εκατοστών. Το θύμα θυμήθηκε «μια μακρά και προγραμματισμένη διαδικασία από τον δράστη» δήλωσε ένας ερευνητής στην δίκη. Αφού την έσπρωξε στην κρεβατοκάμαρα, την έδεσε και της έκλεισε τα μάτια. Μετά την σωματική και σεξουαλική κακοποίηση του θύματός του, ο δράστης λέγεται ότι ζήτησε χρήματα. Η 72χρονη πήγε μαζί του στην κουζίνα και του έδωσε περίπου 80 με 100 ευρώ που είχε στο πορτοφόλι της. Μετά την οδήγησε στο μπάνιο και της είπε να μείνει ήρεμη για 10 λεπτά. Μετά από λίγα λεπτά, η γυναίκα πήγε στο γραφείο της και κάλεσε έναν γείτονα και την αστυνομία. Τότε παρατήρησε ότι ο δράστης είχε κλέψει τον υπολογιστή της. Της φάνηκε πως όλη αυτή η «μεθοδική διαδικασία» από τον μασκοφόρο άνδρα διήρκησε τουλάχιστον 15 λεπτά.

Η τρίχα που βρέθηκε στο κρεβάτι του θύματος και τι ισχυρίστηκε ο δράστης
Το σπίτι του θύματος ήταν κοντά στην παραλία και οι ερευνητές ανακάλυψαν ένα ζωτικής σημασίας στοιχείο. Μια τρίχα σώματος που βρέθηκε στο κρεβάτι της προερχόταν από το σώμα του Μπρύκνερ. Σύμφωνα με έναν αναλυτή DNA της BKA, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα μαλλιά προέρχονταν από τον κατηγορούμενο. Το γονιδιακό προφίλ που βρέθηκε είναι μόλις ένα μεταξύ 244 δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

Στο δικαστήριο, ο Μπρύκνερ – που θεωρείται βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της 3χρονης Μαντλίν – ήταν «εύγλωττος» και αναφερόταν σε νομικά κείμενα την ώρα που ενημερωνόταν για τα στοιχεία που είχαν βρεθεί εις βάροςτου. Αποκάλεσε μάλιστα αυτό που συνέβη ως μια «κακή πράξη», αρνήθηκε ότι είχε κάποιο ρόλο σε αυτό και πρόσθεσε: «Αν είχα διαπράξει αυτή την πράξη, θα είχα κερδίσει δέκα χρόνια». Στο δικαστήριο ανέφερε επανειλημμένα τα ονόματα των πρώην εραστών του που είπε ότι θα καταθέσουν ως προς την «ομαλότητα» της σεξουαλικής του ζωής.

Πάντα κομψά ντυμένος, ήθελε να γίνει σπουδαίος
Ο ίδιος χαρακτήρισε τους μάρτυρες ως ψεύτες και είπε ότι η τρίχα που βρέθηκε στο κρεβάτι του θύματος, ήταν επειδή είχε χαϊδέψει μία από τις γάτες του θύματος, στον δρόμο και το ζώο μετέφερε την τρίχα στο σπίτι της. Οι Γερμανοί μάρτυρες από την εποχή που ζούσε στην Πορτογαλία, περιέγραψαν τον δράστη, ως έναν άνδρα που θα ήθελε να γίνει κάποιος σπουδαίος, οδηγούσε Jaguar και πάντα έδινε μεγάλη προσοχή στην εμφάνισή του. «Περπατούσε πάντα με στυλ, φορώντας πουκάμισο και σακάκι» είπε ένας μάρτυρας.

Ως νέος στην ηλικία, ονειρευόταν να μεταναστεύσει με μία φίλη του εκείνη την περίοδο. Μόλις είχε γίνει 18 χρονών, είχε βγάλει δίπλωμα οδήγησης και πήγε στην Πορτογαλία με την κοπέλα του επειδή είχε προβλήματα με το δικαστικό σώμα και δεν ήθελε να μπει στην φυλακή. «Δεν ξέραμε τίποτα για την Πορτογαλία. Πήγαμε στο Λάγκος επειδή μας άρεσε το όνομα. Είχαμε μία σκηνή μαζί μας και κάναμε κάμπινγκ στην φύση» είπε.

Σύμφωνα με την περιγραφή του, γνώρισαν κάποιους Γερμανούς, οι οποίοι κανόνιζαν δουλειές. Είχε σχεδιάσει να αρχίσει την δική του επιχείρηση. Το 1991 η απόδρασή του από τον γερμανικό νόμο έληξε απότομα: συνελήφθη στην Πορτογαλία και εκδόθηκε πίσω στην πατρίδα του, όπου εξέτισε ποινή.

Σύμφωνα με μάρτυρες ζούσε στην Πράια ντα Λουζ σε ένα κάπως ερειπωμένο και απομακρυσμένο σπίτι με πρόσβαση από έναν χωματόδρομο. «Όσον αφορά την επίπλωση, ήταν ένα τυπικό σπίτι ενός εργένη» λέει ένας γνωστός. Όμως ο Μπρύκνερ δεν φάνηκε να κερδίζει χρήματα με την νόμιμη οδό. Φυλακίστηκε στην Πορτογαλία για κλοπή πετρελαίου και λέγεται επίσης ότι έκανε εμπόριο διαβατηρίων και κλεμμένων προϊόντων. «Πιθανότατα έμπαινε στα διαμερίσματα από τα ανοιχτά παράθυρα» λέει ένας μάρτυρας. Αλλά δεν ήθελε να μάθει περισσότερα γι’ αυτό. «Ποτέ δεν μιλήσαμε άμεσα για τα κέρδη του».

Πλήθος καταδικαστικών αποφάσεων εις βάρος του
Καταδικάστηκε αρκετές φορές από γερμανικά και πορτογαλικά δικαστήρια για εγκλήματα όπως κλοπή εγγράφων και διακίνηση ναρκωτικών. Στην συνέχεια επέστρεψε στο Μπραουνβάιγκ. Ήθελε να ξεκινήσει την δική του επιχείρηση με τον συνεργάτη του εκείνη την περίοδο, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε και κατέληξε να ζει με το κοινωνικό επίδομα.

Επέστρεψε στην Πορτογαλία όπου συνελήφθη ξανά τον Ιούνιο του 2017 και εκδόθηκε ξανά στην Γερμανία. Ο λόγος αυτή την φορά ήταν η καταδίκη του περιφερειακού δικαστηρίου του Μπράουνσβάιγκ σε φυλάκιση 15 μηνών για σεξουαλική κακοποίηση ενός παιδιού. Ακολούθως, μετά την αποφυλάκισή του πήγε στην Ιταλία, όπου και εκεί συνελήφθη.

Βασικός ύποπτος της υπόθεσης Μαντλίν ΜακΚαν
Και τώρα, ο Κρίστιαν Μπρύκνερ θεωρείται βασικός ύποπτος στην υπόθεση της μικρής Μαντλίν, που πριν από 13 χρόνια εξαφανίστηκε από το σπίτι όπου έκανε διακοπές με τους γονείς της στην Πράια ντα Λουζ της Πορτογαλίας, μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι γερμανικές Αρχές προχθές, δεν αποκάλυψαν το όνομα του βασικού υπόπτου, αν και τα γερμανικά μέσα το γνωστοποίησαν, και δήλωσαν πως θεωρείται ο βασικός ύποπτος δίνοντας στην δημοσιότητα φωτογραφίες των αυτοκινήτων του αλλά και της κατοικίας όπου διέμενε, και ζητώντας πληροφορίες από μάρτυρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, σύμφωνα με τους Γερμανούς εισαγγελείς, θα του απαγγελθούν κατηγορίες για δολοφονία, πράγμα που σημαίνει πως η μικρή Μαντλίν πιθανότατα είναι νεκρή, με τους γονείς της, που περίμεναν τόσα χρόνια να μάθουν την αλήθεια, να μην μπορούν να το πιστέψουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.