ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Λιβύη: Μεγάλη συγκέντρωση δυνάμεων για τη μάχη της Σύρτης – Η Αίγυπτος στέλνει ενισχύσεις

Λιβύη: Μεγάλη συγκέντρωση δυνάμεων για τη μάχη της Σύρτης – Η Αίγυπτος στέλνει ενισχύσεις

Μεγάλες οι μετακινήσεις δυνάμεων και από τις δύο πλευρές στη Λιβύη για τη μάχη της Σύρτης, η οποία φαίνεται πως μόλις τώρα αρχίζει.

Μετά την απόρριψη από την Τρίπολη της «Διακήρυξης του Καΐρου» για εκεχειρία, που έκαναν από κοινού ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αλ Σίσι και ο στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ, όλα δείχνουν πως η αναμέτρηση για την κατάληψη του στρατηγικού αυτού λιμανιού έχει μπει στην τελική ευθεία.

Ο Αλ Σάρατζ έχει δηλώσει πως δεν τίθεται θέμα ειρηνευτικών συνομιλιών εάν πρώτα δεν καταληφθεί η Σύρτη και η βάση αλ Γιούφρα, δείχνοντας τις προθέσεις του καθεστώτος.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν δήλωσε πριν από λίγο ότι “η χώρα του θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Λιβύη για να προσθέσει ότι «οι γιοί του Ομάρ Αλ-Μουχτάρ κατέστρεψαν τα σχέδια όσων ήθελαν να καταλάβουν την Λιβύη με λεγεωνάριους να έχουν φτάσει στις πόρτες της Τρίπολης”.

https://twitter.com/eha_news/status/1270401476549062656

Ο Ομάρ Αλ-Μουχτάρ, γνωστός και ως «το λιοντάρι της ερήμου», ήταν ένας Λίβυος επαναστάτης ο οποίος είχε πολεμήσει κατά της ιταλικής κατοχής στην Λιβύη στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

Τώρα και οι δύο παρατάξει Τρίπολη και Βεγγάζη, ετοιμάζονται για τη μάχη της Σύρτης, η έκβαση της οποίας μπορεί να κρίνει εν πολλοίς αι την γενικότερη πορεία του πολέμου στην Λιβύη.

Οι πληροφορίες από την πλευρά του Αιγύπτου επιμένουν ότι η ο Αλ Σίσι έχει συγκεντρώσει μεγάλες δυνάμεις έτοιμες να επέμβουν ενώ σε βίντεο φαίνονται να έρχονται προς τρον Χ.Χαφτάρ συνεχείς ενισχύσεις από την Αίγυπτο.

https://twitter.com/LNA2019M/status/1270076674588250115

Παράλληλα βίντεο δείχνει αιγυπτιακά ελικόπτερα να πετούν πάνω από την ανατολική Λιβύη, σε ένδειξη ευθείας υποστήριξης από το Κάιρο προς την Βεγγάζη.

Η συγκέντρωση δυνάμεων από τις δύο πλευράς είναι όμως ενδεικτική αυτού που έρχεται. Κομβόι οχημάτων τόσο του GNA όσο και του LNA κατευθύνονται στην Σύρτη για την μάχη.

Δυνάμεις του GNA

https://twitter.com/MillenniumsNews/status/1270327534362808320

Δυνάμεις του LNA

https://twitter.com/ahmed_hamdan9/status/1270208038436327424

Η Τουρκία από την πλευρά της πέρα από τις ενισχύσεις που στέλνει στην Τρίπολη και από αέρος και δια θαλάσσης (η κωμική επιχείρηση της ΕΕ «ΕΙΡΗΝΗ» δεν έχει φέρει κανένα αποτέλεσμα) συγκεντρώνει και σημαντική ναυτική δύναμη καθώς σύμφωνα με πληροφορίες στέλνει και τρίτη φρεγάτα στην περιοχή του Κόλπου της Σύρτης.

https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1270139053137113091


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.