ΗΠΑ: Σε κώμα ο διαδηλωτής που χτυπήθηκε από άγαλμα (φώτο)

ΗΠΑ: Σε κώμα ο διαδηλωτής που χτυπήθηκε από άγαλμα (φώτο)

Σε ιατρικά επαγόμενο κώμα τέθηκε διαδηλωτής στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ μετά τον τραυματισμό του στο κεφάλι κατά τη διάρκεια αποκαθήλωσης αγάλματος.

Σύμφωνα με τον independent, οι διαδηλωτές αποκεφάλισαν τέσσερα αγάλματα στο και στη συνέχεια γκρέμισαν εντελώς το ένα από αυτά με σκοινί την περασμένη Τετάρτη.

Ο διαδηλωτής Κρις Γκριν, φέρεται να χτύπησε στο κεφάλι καθώς έπεφτε το άγαλμα και έχασε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

«Υπήρχε ένας κύριος που στεκόταν ακριβώς μπροστά από το άγαλμα και όταν το άγαλμα τελικά άρχισε να πέφτει τον χτύπησε ακριβώς στο κεφάλι», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

Ο ίδιος είπε επίσης ότι ο άνδρας έχασε πολύ αίμα και γίνονται προσπάθειες συγκέντρωσης χρημάτων για να καλυφθούν τα ιατρικά έξοδά του.

Η αποκαθήλωση αγαλμάτων και η βεβήλωση μνημείων από διαδηλωτές έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις σε όλες τις ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες, στο πλαίσιο των διαμαρτυριών για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, του άοπλου αφροαμερικανού που πέθανε από ασφυξία που του προκάλεσε το γόνατο λευκού αστυνομικού που τον πατούσε στο λαιμό για σχεδόν εννέα λεπτά.

Για τους διαδηλωτές τα αγάλματα αυτά εξυμνούν μορφές του ρατσιστικού παρελθόντος της χώρας.
Τα τέσσερα αγάλματα που αποκεφαλίστηκαν ήταν στο Ομοσπονδιακό Μνημείο του Πόρτσμουθ στη Βιρτζίνια. Οι διαδηλωτές φαίνεται πως εξοργίστηκαν μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να αναβάλει την απομάκρυνση του.

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, ζήτησε την απομάκρυνση των αγαλμάτων των 11 ηγετών της Συνομοσπονδίας από το Καπιτώλιο, λέγοντας ότι «αποτελούν φόρο τιμής στο μίσος και όχι στην κληρονομιά».

https://twitter.com/BrettHNews/status/1270880891917733891

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.