ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ιράν: Διαψεύδει τον ΟΗΕ – «Δεν σχετιζόμαστε με την επίθεση στη Saudi Aramco»

Ιράν: Διαψεύδει τον ΟΗΕ – «Δεν σχετιζόμαστε με την επίθεση στη Saudi Aramco»

«Δεν σχετιζόμαστε με την επίθεση στη Saudi Aramco», αυτό υποστηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν, διαψεύδοντας με αυτό τον τρόπο την έκθεση του ΟΗΕ.

Το Ιρανικό Υπουργείο Εξωτερικών απέρριψε την Παρασκευή μια έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί την επόμενη εβδομάδα, που αναφέρει ότι ιρανικά drones χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση το 2019 στα διυλιστήρια πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας από το κίνημα των Χούθι στην Υεμένη.

Νωρίτερα σήμερα, η εφημερίδα The National με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανέφερε, επικαλούμενη έναν πρώην αξιωματούχο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, ότι η έκθεση θα δώσει μια απόδειξη ότι το Ιράν είχε προμηθεύσει τους Χούθι.

«Το Ιράν απορρίπτει τους ισχυρισμούς της Γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών και πιστεύει ότι έγιναν υπό την πίεση του αμερικανικού και σαουδικού καθεστώτος και ανησυχεί βαθιά για τη χρήση της Γραμματείας ως εργαλείο για πολιτικούς σκοπούς» ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση τοθ.

Τον Σεπτέμβριο του 2019, μια επίθεση με drones στις εγκαταστάσεις της Saudi Aramco ανάγκασε την εθνική εταιρεία πετρελαίου να κλείσει τις τοποθεσίες Abqaiq και Khurais, μειώνοντας έτσι την καθαρή παραγωγή πετρελαίου κατά περισσότερο από το μισό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.