ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Το Ιράν σε Νότια Κορέα: «Δώστε μας τα χρήματα που έχετε δεσμεύσει λόγω κυρώσεων από τις ΗΠΑ»

Το Ιράν σε Νότια Κορέα:  «Δώστε μας τα  χρήματα που έχετε δεσμεύσει λόγω κυρώσεων από τις ΗΠΑ»

Ο πρόεδρος του Ιράν κάλεσε τη Νότια Κορέα να αποδεσμεύσει ιρανικά χρήματα που έχουν δεσμευθεί σε κορεατικές τράπεζες, ύστερα από πιέσεις των ΗΠΑ.

Έκκληση προς τη Νότια Κορέα να αποδεσμεύσει δισεκατομμύρια δολάρια από τα έσοδα από εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν, τα οποία εξαιτίας αμερικανικών κυρώσεων έχουν δεσμευθεί στις κορεατικές τράπεζες, απηύθυνε ο Ιρανός πρόεδρος, Χασάν Ρουχανί, συμπληρώνοντας πως τα χρήματα θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Ρουχανί είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας του Ιράν (CBI), προτρέποντάς τον να συνεχίσει τις προσπάθειες για την απελευθέρωση των περιουσιακών στοιχείων του Ιράν.

«Η απαγόρευση της Νότιας Κορέας για τη χρήση πόρων της Κεντρικής Τράπεζας από το Ιράν, ώστε να αγοραστούν βασικά αγαθά, φάρμακα και ανθρωπιστική βοήθεια δεν είναι αποδεκτή και αναμένουμε από την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας να άρει αυτόν τον περιορισμό το συντομότερο δυνατό» δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος.

Όπως συμπλήρωσε ο Ρουχάνι και όπως έχει μεταφέρει στο υπουργείο Εξωτερικών της χώρας του, το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί μέσω διμερών πολιτικών και νομικών καναλιών, καθώς και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και διεθνών φόρουμ.

Ο διοιητής της Κεντρικής Τράπεζας του Ιράν, προέτρεψε τις τράπεζες της Νότιας Κορέας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, να αποδεσμεύσουν τα χρήματα από τις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν, τα οποία είχαν «παγώσει» υπό την πίεση των ΗΠΑ, λέγοντας ότι η Τεχεράνη είχε το δικαίωμα να λάβει νομικά μέτρα βάσει του διεθνούς δικαίου.

Ο Ρουχανί δεν ανέφερε το ποσό των δεσμευμένων κεφαλαίων, ωστόσο, σύμφωνα με το ιρανικό Υπουργείο Εξωτερικών, περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν δεσμευθεί σε τράπεζες της Νότιας Κορέας.

Τον Δεκέμβριο, το ιρανικό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον πρεσβευτή της Νότιας Κορέας, απαιτώντας πληρωμή άνω των 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το πετρέλαιο που πούλησε στη Σεούλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.