ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Μετατρέπουν την επιχείρηση «ΕΙΡΗΝΗ» στη Λιβύη σε φιλοτουρκική – ΝΑΤΟ & ΕΕ συζητούν την από κοινού συμμετοχή τους

Μετατρέπουν την επιχείρηση «ΕΙΡΗΝΗ» στη Λιβύη σε φιλοτουρκική – ΝΑΤΟ & ΕΕ συζητούν την από κοινού συμμετοχή τους

Η επιχείρηση «ΕΙΡΗΝΗ» της ΕΕ είναι μέχρι στιγμής πλήρως αποτυχημένη αφού δεν έχει καταφέρει να σταματήσει ούτε ένα τουρκικό πλοίο από τη μεταφορά όλων στη Λιβύη.

Παρ όλα αυτά τώρα από αποτυχημένη κινδυνεύει να μετατραπεί σε φιλοτουρκική, καθώς το ΝΑΤΟ, το οποίο ανοιχτά στηρίζει την κυβέρνηση της Τρίπολης συζητά τη συμμετοχή του σε αυτή με την ΕΕ.

Σε συζητήσεις βρίσκεται το ΝΑΤΟ με την ΕΕ για συνεργασία στην επιχείρηση «Ειρήνη» στη Μεσόγειο, ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, μετά την πρώτη ημέρα της Συνόδου της βορειοατλαντικής Συμμαχίας, σε επίπεδο Υπουργών ‘Αμυνας.

«H επιχείρηση του ΝΑΤΟ ‘Sea Guardian’ στη Μεσόγειο παρείχε για πολλά χρόνια στήριξη στην προκάτοχο της «Ειρήνη» (IRINI), σημείωσε ο Γενς Στολτενμπεργκ συμπληρώνοντας ότι το ΝΑΤΟ παρείχε στήριξη στην επιχείρηση ‘Σοφία’ της ΕΕ».

Σύμφωνα με τον Στόλτενμπεργκ «ΝΑΤΟ και ΕΕ αναζητούν πιθανή στήριξη, πιθανή συνεργασία».

Την Τρίτη, ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Josep Borrell δήλωσε ότι το μπλοκ και το ΝΑΤΟ «συζητούν πώς να καθιερώσουν μια νέα ρύθμιση συνεργασίας – όχι συμμετοχής – συνεργασίας μεταξύ της Επιχείρησης Irini και του ΝΑΤΟ, για άλλη μια φορά προς το κοινό μας συμφέρον».

«Ελπίζω ότι αυτή η συμφωνία συνεργασίας θα μπορέσει να συναφθεί τις επόμενες μέρες», δήλωσε ο Μπόρελ, ο οποίος πρόκειται να συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη με υπουργούς Άμυνας του ΝΑΤΟ την Πέμπτη.

Όπως αντιλαμβανόμαστε το ΝΑΤΟ λειτουργεί με την αρχή της ομοφωνίας, με λίγα λόγια για να συμμετάσχει το ΝΑΤΟ στην επιχείρηση θα πρέπει να συμφωνήσει και η Τουρκία.

Με λίγα λόγια τουρκικά πλοία θα πρέπει να περιπολούν το…. «εμπάργκο όπλων» της Λιβύης και της κυβέρνησης της Τρίπολης.

Αυτό από μόνο του αποκλείει κάθε πιθανή ουσιαστική συμβολή της επιχείρησης στο εμπάργκο όπλων, η οποία πιθανότατα θα επικεντρωθεί στο να κόψει τον ανεφοδιασμό του πετρελαίου του Χ.Χαφτάρ, όπως έχει συμβεί ήδη μία φορά με γαλλικό πλοίο να σταματάει δεξαμενόπλοιο των ΗΑΕ, το οποίο θα παρελάμβανε πετρέλαιο το Τομπρούκ, μετά από υπόδειξη των ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζουμε πως ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είχε δηλώσει ανοιχτά και χωρίς να ρωτήσει κανέναν πως η συμμαχία είναι έτοιμη να βοηθήσει την κυβέρνηση της Τρίπολης, ενώ χθες η ΕΕ «έσπευσε» να υιοθετήσει τους τουρκικούς ισχυρισμούς για μαζικούς τάφους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.