ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Α.Σίσι:«Ο Αιγυπτιακός Στρατός είναι έτοιμος για επιχειρήσεις τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων» (βίντεο)

Α.Σίσι:«Ο Αιγυπτιακός Στρατός είναι έτοιμος για επιχειρήσεις τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων» (βίντεο)

Με δύο επισκέψεις υψηλού συμβολισμού, ειδικά αυτή στην αεροπορική βάση δυτικά της Αιγύπτου κοντά στα σύνορα με την Λιβύη ο πρόεδρος της Αιγύπτου μιλώντας τους μαχητές και πιλότους ξεκαθάρισε πως ”Ο Αιγυπτιακός Στρατός είναι έτοιμος να υπερασπιστεί την εθνική ασφάλεια της χώρας, τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων”

Κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης επισήμανε ότι ο στρατός πρέπει να είναι έτοιμος να λειτουργήσει τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας, σε περίπτωση ανάγκης.

Την επιθεώρηση παρακολούθησαν ο αρχηγός του στρατού και άλλοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι.

Το διάγγελμα του Σίσι προς τα στρατεύματα μεταδόθηκε στην αιγυπτιακή τηλεόραση.

«Να είστε προετοιμασμένοι να εκτελέσετε οποιαδήποτε επιχείρηση εντός των συνόρων της Αιγύπτου ή εκτός αυτών, εάν κριθεί απαραίτητο», είπε ο Σίσι, προσθέτοντας ότι ο αιγυπτιακός στρατός, που είναι ένας από τους ισχυρότερους στην περιοχή, «προστατεύει, δεν απειλεί».

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος επαίνεσε τον στρατό για καλό τεχνικό εξοπλισμό και ετοιμότητα μαχητών.

Στις 6 Ιουνίου, ο Σίσι είχε συνάντηση με τον Χαλίφα Χαφτάρ της Λιβύης, έναν από τους δύο αντιπάλους πολιτικούς ηγέτες στη σύγκρουση της γειτονικής χώρας.

Μετά τη συνάντηση, ο Αιγύπτιος πρόεδρος ανακοίνωσε τη λεγόμενη Πρωτοβουλία του Καΐρου, η οποία εξηγούσε τους όρους μιας πολιτικής διευθέτησης στη Λιβύη και όριζε πάυση των εχθροπραξιών στις 8 Ιουνίου.

Η πρωτοβουλία υποστηρίχθηκε από τη Ρωσία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και διάφορα αραβικά κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Ωστόσο η Τουρκία και η αντίπαλη, στον Χαφτάρ, κυβέρνηση της Λιβύης, η κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας του Φαγιέζ αλ Σάρατζ, με την υποστήριξη του ΟΗΕ, την απέρριψε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.