ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Τουρκία μοιράζει α/α βλήματα Stinger στις δυνάμεις της Τρίπολης: Στόχος τα ρωσικά μαχητικά

Η Τουρκία μοιράζει α/α βλήματα Stinger στις δυνάμεις της Τρίπολης: Στόχος τα ρωσικά μαχητικά

Αντιαεροπορικά βλήματα Stinger μοιράζουν οι Τούρκοι στους μισθοφόρους αντάρτες και στις δυνάμεις της Τρίπολης, όπως αναφέρεται. Στόχος φαίνεται να είναι τα ρωσικά μαχητικά MiG-29 και Su-24 που έχει η Ρωσία σε βοήθεια του Λίβυου στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ και χρησιμοποιούν ως βάση τους το στρατιωτικό αεροδρόμιο της αλ-Τζούφρα δεδηλωμένο στόχο των τουρκόφιλών.

Όπως σχολιάζεται, η Τουρκία δεν θέλει να επαναλάβει τα λάθη της στην Συρία, με αποτέλεσμα να δίνει μεγάλες ποσότητες βλημάτων MANPADS στους μισθοφόρους προκειμένου αυτοί να καταρρίψουν τα ρωσικά μαχητικά, που θα αντιδράσουν σε περίπτωση που επιχειρήσουν να ανακόψουν την προετοιμαζόμενη επίθεση στην Σύρτη.

https://twitter.com/LNA2019M/status/1277251105035112448

Εάν σημειωθεί βέβαια κατάρριψη ρωσικού μαχητικού με ΄Ρώσο πιλότο, από τουρκικά πυρά, όπως είναι εύλογο αυτό θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στις σχέσεις της Μόσχας με την Άγκυρα.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες τα βλήματα δεν είναι Stinger αλλά η κινεζική αντιγραφή του QW-18, η οποία είναι κάτι μεταξύ Stinger και του ρωσικού SA-16.

%20https://twitter.com/TyrannosurusRex/status/1277238361531580417

Το κινεζικό βλήμα έχει εμβέλεια 5 χλμ. μέγιστο ύψος εμπλοκής τα 4 χλμ. και μπορεί να εμπλέξει στόχους που πετούν με ταχύτητα έως 0,9 mach.

Την ίδια ώρα οι πιθανότητες της Τουρκίας να κατακτήσει την Σύρτη μειώνονται καθώς περνά ο χρόνος. Αυτό γιατί ο Χαφτάρ ενισχύει συνεχώς τις δυνάμεις του τόσο σε υλικό όσο και σε νέους εθελοντές με αποτέλεσμα οποιαδήποτε επίθεση τώρα να είναι πιο δύσκολη, αφού έχει απολέσει τον αρχικό αιφνιδιασμό και την ορμή που είχε όταν ανέτρεψε τις δυνάμεις του LNA έξω από την Τρίπολη.

Από την πλευρά τους οι δυνάμεις του LNA συνεχίζουν και αυτές τις προετοιμασίες τους. Σε βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα τουρκικά ΜΜΕ βαλλιστικοί πύραυλοι πιθανότατα Scud από το οπλοστάσιο του λιβυκού Στρατού επι Καντάφι, μεταφέρονται στο μέτωπο της Σύρτης προκειμένου να πλήξουν θέσεις του καθεστώτος της Τρίπολης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.