ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ιταλία: Σε εξέλιξη τεράστια αστυνομική επιχείρηση κατά της φαμίλιας Καμόρα – 28 συλλήψεις

Ιταλία: Σε εξέλιξη τεράστια αστυνομική επιχείρηση κατά της φαμίλιας Καμόρα – 28 συλλήψεις

Επιχείρηση «μαμούθ» των ιταλικών Αρχών κατά της φαμίλιας Καμόρα (ιταλική μαφία στη Νάπολη) βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα.

Η επιχείρηση στην οποία συμμετέχουν τουλάχιστον 200 άνδρες των ιταλικών Αρχών, διεξάγεται στη Ρώμη, στη Νάπολη, στη Βερόνα, στο Φροζινόνε και στην Άκουιλα και έχει στόχο την φαμίλια Σενέζε, η οποία θεωρείται μια από τις πιο ισχυρές της Καμόρα. Μέχρι στιγμής εμπλέκονται 28 άτομα τα οποία κατηγορούνται για εκβιασμούς, τοκογλυφίες και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενώ έχουν κατασχεθεί προληπτικά περιουσιακά στοιχεία αξίας 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Aρχηγός της συγκεκριμένης φαμίλιας, είναι ο ήδη καταδικασμένος Μικέλε Σενέζε με το παρατσούκλι «Μικέλε ο τρελός», ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης αφού σύμφωνα με την Ιταλική Δικαιοσύνη ευθύνεται για τον θάνατο ενός άλλου αφεντικού της μαφίας του Τζιουζέπε Καρλίνο.

Η φαμίλια Σενέζε, είναι ιστορικά συνδεδεμένη με τη φαμίλια «Μότσια» και εγκαταστάθηκε στη Ρώμη από τις αρχές του 1980. Μάλιστα, τα μέλη της κατάφεραν να επιβληθούν στις τοπικές εγκληματικές ομάδες της πρωτεύουσας ενώ κυριάρχησαν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

O Μικέλε Σενέζε ήταν για ένα διάστημα ο απόλυτος άρχοντας της Ρώμης, μέχρι που έπεσε στα χέρια των Αρχών έπειτα από επιχείρηση κατά της Μάφια Καπιτάλε (μαφία της Ρώμης).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.