ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΗΠΑ: Η πρώτη αντίδραση για τους S-400 – Ζητεί την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία

ΗΠΑ: Η πρώτη αντίδραση για τους S-400 – Ζητεί την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία

Η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να μετατρέψει σε τζαμί την Αγία Σοφία φαίνεται πως «ξύπνησε» – έστω και αργά – τις ΗΠΑ, οι οποίες ετοιμάζουν την πρώτη τους αντίδραση για τους S-400 που παρέλαβε η Άγκυρα πριν από έναν χρόνο.

Μπορεί μέχρι στιγμής η αντίδραση της Ουάσιγκτον να είναι «χλιαρή», σε ότι αφορά την Αγία Σοφία, όμως σύμφωνα με πληροφορίες Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές σκέφτονται τρόπους αντίδρασης.

Οι σκέψεις που γίνονται είναι η σύνδεση όλων των ανοιχτών υποθέσεων στο Κογκρέσο που αφορούν την Τουρκία, με το μείζον ζήτημα να είναι το σύστημα των S-400. Επίσης σε δήλωσή του ο Τζιμ Ρίς, πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας το πρωί της Κυριακής θυμήθηκε ότι σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την παραλαβή των S-400 από την Τουρκία. Παράλληλα απαίτησε την επιβολή κυρώσεων χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση. Ο Ρις είναι ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος και φίλος του Τραμπ. Όταν έγινε η συνάντηση Τραμπ – Ερντογάν με μερικούς γερουσιαστές, ο Ρις ήταν εκεί.

Μερικές φορές οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες δεν κάνουν τίποτε τυχαία. Σχεδόν πάντα συνεννοούνται με τον Λευκό Οίκο και κάποιες λίγες φορές κινούνται ανεξάρτητα. «Σαν σήμερα πριν ένα χρόνο, περιφρονώντας το ΝΑΤΟ, η σύμμαχός μας Τουρκία παρέλαβε το ρωσικό σύστημα S-400. Μέχρι να επανορθώσει η Τουρκία οι σχέσεις μας θα παραμείνουν τεταμένες. Οι κυρώσεις θα πρέπει να επιβληθούν χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση» ανέφερε ο Ρις.

Να σημειωθεί ότι έρχονται πληροφορίες από γραφεία νομοθετών για την πρόθεσή τους να ασχοληθούν με όλο το πακέτο της Τουρκίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.