ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ο Φ.Σάρατζ ζητά από τον Αμερικανό Πρέσβη στην Τουρκία να ξεκινήσει πάλι η εξαγωγή του λιβυκού πετρελαίου

Ο Φ.Σάρατζ ζητά από τον Αμερικανό Πρέσβη στην Τουρκία να ξεκινήσει πάλι η εξαγωγή του λιβυκού πετρελαίου

O Τουρκολίβυος επικεφαλής της κυβέρνησης της Τρίπολης, Φαγιέζ αλ Σαράτζ, συναντήθηκε την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη με τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Άγκυρα, Ντέιβιντ Σάτερφιλντ και συζήτησαν την άρση του αποκλεισμού στις εξαγωγές λιβυκού πετρελαίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Σαράτζ.

Η εξαγωγή λιβυκού πετρελαίου έχει σταματήσει ύστερα από απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων, που αντιμάχεται τον Σαράτζ με τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) -υπό τη διοίκηση του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ– και ελέγχει τα λιμάνια και τις περισσότερες πετρελαιοπηγές, επειδή τα έσοδα από τα πετρέλαια κατέληγαν στα ταμεία της κυβέρνησης της Τρίπολης και με αυτά ο Σαράτζ χρηματοδοτούσε μισθοφόρους και πλήρωνε τα όπλα που του έστελνε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Φαγιέζ αλ Σαράτζ υποστήριξε στον Αμερικανό διπλωμάτη ότι είναι μέγιστη ανάγκη να ανοίξουν ξανά οι πετρελαιοπηγές και τα λιμάνια και να συνεχιστούν οι εξαγωγές υπό τη διαχείριση της Λιβυκής Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου.

Ο Φαγιέζ αλ Σαράτζ συμφώνησε με τον Αμερικανό πρεσβευτή ότι στη Λιβύη πρέπει να εξευρεθεί πολιτική λύση, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τα συμπεράσματα της Συνόδου του Βερολίνου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί την Πέμπτη τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού πρεσβευτή στη Λιβύη, Ρίτσαρντ Νόρλαντ, με τον πρόεδρο της λιβυκής Βουλής των Αντιπροσώπων, Ακίλα Σάλεχ, για το ίδιο θέμα, δηλαδή την επανέναρξη εξαγωγών λιβυκού πετρελαίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.