«Καζάνι» που βράζει ο Καύκασος: Οι τουρκικές δυνάμεις μπήκαν στο Ναχιτζεβάν για ασκήσεις

«Καζάνι» που βράζει ο Καύκασος: Οι τουρκικές δυνάμεις μπήκαν στο Ναχιτζεβάν για ασκήσεις

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εισήλθαν στο έδαφος του Ναχιτσεβάν για να πραγματοποιήσουν στρατιωτικές ασκήσεις με το Αζερμπαϊτζάν. Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει, ότι από τις 29 Ιουλίου έως τις 10 Αυγούστου θα ξεκινήσουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Αζερμπαϊτζάν, που θα δεσμεύσει και την περιοχή Ναχιτσεβάν.

Αυτές οι ασκήσεις δεν είναι οι πρώτες, οι δύο χώρες διεξάγουν τέτοιες στρατιωτικές ασκήσεις από το 2014. Οι φετινές ασκήσεις είναι αξιοσημείωτες λόγο των δηλώσεων που έπεσαν με τις ημέρες της έντασης στα σύνορα, και ο Ναχιτσεβάν επιλέγεται ως μέρος για την διεξαγωγή των από κοινού στρατιωτικών ασκήσεων σε αυτή την περιοχή. Αυτό ως «μήνυμα» παρέχει διάφορους στόχους.

Η επίγεια φάση των στρατιωτικών ασκήσεων θα διεξαχθεί στο Μπακού, στο Αρμενικό Γκάντζακ, Λπινκ – Κιουρταμίρ και Εβλάχ, και από τις 1-5 Αυγούστου στο θα λάβει μέρος στο Ναχιτζεβάν, όπως αναφέραμε σχετικά εδώ.

Στις ασκήσεις, όπως αναφέρει το el.armradio.am, θα συμμετάσχουν μεγάλος αριθμός τεθωρακισμένων οχημάτων, συστοιχιών πυροβολικού, μαχητικών αεροσκαφών, συστημάτων αεροπορικής άμυνας.

Αν και οι αρμενικές ένοπλες δυνάμεις γνωρίζουν τι όπλα θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών ασκήσεων, αλλά δεν σχολιάζουν, ώστε να μην δημοσιεύσουν περιττές πληροφορίες.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Shoushan Stepanian, εκ νέου δηλώνει, ότι η Αρμενία θα παρακολουθήσει προσεκτικά τις στρατιωτικές ασκήσεις Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν.

Το Υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι είναι έτοιμο για οποιονδήποτε σενάριο ανάπτυξης και είναι έτοιμο να δώσει αξιόλογη απάντηση.

Ωστόσο, σε αυτό το στάδιο, οι αναλυτές δεν προβλέπουν νέες εντάσεις στα σύνορα της Αρμενίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.