ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Συγκλονίζει ο πατήρ Αυγουστίνος για Βηρυτό: «Δεν βρίσκαμε ναό για να κάνουμε κηδεία»

Συγκλονίζει ο πατήρ Αυγουστίνος για Βηρυτό: «Δεν βρίσκαμε ναό για να κάνουμε κηδεία»

Συγκλονίζει ο πατέρας Αυγουστινός, πρωτοπρεσβύτερος στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Βηρυτού, για την φονική έκρηξη.

Όπως είπε ενώ λειτουργούσε μέσα στην Εκκλησία που βρίσκεται περίπου 500 με 600 μέτρα από το σημείο της έκρηξης, άκουσε κάτι σαν βόμβα ή σαν πτώση αεροπλάνου.

Μετά από 6 με 7 δευτερόλεπτα και ενώ έψελνε πετάχτηκαν τα παγκάκια από το ωστικό κύμα και ο κόσμος άρχισε να φωνάζει δυνατά και δεν μπορούσε να καταλάβει τι γίνεται.

«Η έκρηξη ήταν απερίγραπτη. Εγώ που έζησα εμφύλιο πόλεμο για χρόνια, δεν έχω δει, ούτε έχω ζήσει τέτοια κατάσταση», τόνισε.

Ο ίδιος έκανε γνωστό πως καταστράφηκαν όλοι οι ναοί της Ιεράς Μητροπόλεως Βηρυτού.

«Έχουμε μια ορθόδοξη καταστροφή. Όλοι οι ναοί, το νοσοκομείο της Μητροπόλεώς μας, τα ιδρύματα, δεν λειτουργούν», τόνισε.

Ακόμη πιο συγκλονιστικό είναι το γεγονός πως, όπως είπε, δεν υπάρχουν ναοί να γίνουν οι κηδείες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Να φανταστείτε χθες, σκοτώθηκε μια κυρία από την ενορία μου και θέλαμε σήμερα να κάνουμε την κηδεία. Δεν βρίσκαμε κανένα ναό κατάλληλο για να κάνουμε την κηδεία», τόνισε και πρόσθεσε ότι αν δεν βρεθεί άλλη λύση θα τελέσει στο νοσοκομείο την κηδεία της γυναίκας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.