ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΥΠΕΞ της ΕΕ: Συμφώνησαν για νέες κυρώσεις στη Λευκορωσία

ΥΠΕΞ της ΕΕ: Συμφώνησαν για νέες κυρώσεις στη Λευκορωσία

Την απόφαση να επιβάλουν νέες κυρώσεις στη Λευκορωσία πήραν οι πουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη διάρκεια της Σύσκεψης που είχαν σήμερα.

Σε μια τηλεδιάσκεψη με επικεφαλής τον Ζοζέπ Μπορέλ, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ αποφάσισαν, μεταξύ άλλων, να επιβληθούν νέες κυρώσεις στη Λευκορωσία στο πλαίσιο της καταστολής, όπως αναφέρει αξιωματούχος, των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων στη χώρα.

Η αντιπολίτευση της Λευκορωσίας κατήγγειλε νοθεία όσον αφορά την επανεκλογή του Λουκασένκο καλώντας σε μαζικές συγκεντρώσεις.

«Οι υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν να επιβάλουν κυρώσεις σε εκείνους που είναι υπεύθυνοι για την καταστολή και θα καταρτιστεί κατάλογος ονομάτων» δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Μόλις οριστικοποιηθεί ο κατάλογος των κυρώσεων, θα πρέπει να εγκριθεί ομόφωνα από τα κράτη-μέλη της Ένωσης. Σε κάθε περίπτωση αξιωματούχοι δήλωσαν ότι καμία χώρα δεν έχει προβάλει αντιρρήσεις στην ιδέα της επιβολής κυρώσεων.

Πριν από τη συνάντηση, υπήρξαν εκκλήσεις για δράση από αρκετά μέλη της ΕΕ, ιδίως από τις γειτονικές χώρες της Λευκορωσίας, όπως η Πολωνία και η Λιθουανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.