Ρωσία: «Καρφώνει» το ΝΑΤΟ για Ελλάδα και Τουρκία – «Εκεί υπάρχουν “συνταγές” συμφιλίωσης – Ξέρουν αυτοί»

Ρωσία: «Καρφώνει» το ΝΑΤΟ για Ελλάδα και Τουρκία – «Εκεί υπάρχουν “συνταγές” συμφιλίωσης – Ξέρουν αυτοί»

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας χαρακτήρισε ως ανεπίτρεπτες τις ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο που εγκυμονούν αύξηση των εντάσεων.

Στην τοποθέτησή του το ρωσικό ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι η Μόσχα «δεν έχει συμφέρον από την υποδαύλιση της εχθρότητας. Δεν χρησιμοποιούμε τέτοιες ρυπαρές τακτικές, σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στις προτεραιότητες της εξωτερικής μας πολιτικής».

Και συνέχισε:

«Θα ήμασταν έτοιμοι να συνδράμουμε στη διαμόρφωση σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ των χωρών της περιοχής, αλλά, εννοείται, μόνο στην περίπτωση που μας το ζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι. Αντιμετωπίζουμε τους ισχυρισμούς ότι η σύγκρουση μεταξύ χωρών του ΝΑΤΟ δήθεν είναι προς όφελος της Μόσχας, ως προβοκατόρικους και εμπρηστικούς.

Ως γνωστόν, η Ελλάδα και η Τουρκία είναι μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Εκεί σίγουρα υπάρχουν οι “συνταγές” για τη συμφιλίωση των συμμάχων, τη διευθέτηση τέτοιου είδους εκρηκτικών καταστάσεων.

Είναι αυτονόητο ότι θα συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με τα ζητήματα αυτά στον πολιτικό μας διάλογο με την Κύπρο, μεταξύ άλλων επίκαιρων διεθνών και περιφερειακών θεμάτων».

Εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για την ολοένα και αυξανόμενη ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, το ρωσικό ΥΠΕΞ σχολίασε τα εξής:

«Στη Μόσχα επανειλημμένως έχουμε σχολιάσει την κατάσταση πραγμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο. Παρακολουθούμε προσεκτικά την κατάσταση και, αναμφισβήτητα, ανησυχούμε από την παρούσα κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επανειλημμένως έχουμε καλέσει την ηγεσία των κρατών της ανατολικής Μεσογείου να επιδεικνύουν πολιτική διορατικότητα, να διευθετούν τις διαφωνίες, που προκύπτουν αποκλειστικά μέσω του διαλόγου, εντός των πλαισίων δικαίου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.