ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ρωσικά μαχητικά αναχαίτισαν αμερικανικό βομβαρδιστικό στη Μαύρη Θάλασσα

Ρωσικά μαχητικά αναχαίτισαν αμερικανικό βομβαρδιστικό στη Μαύρη Θάλασσα

Δύο ρωσικά μαχητικά Su-27 αναχαίτισαν ένα βομβαρδιστικό Β-52Η της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας από τη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Εθνικής Άμυνας του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας.

Πρόκειται για το βομβαρδιστικό το οποίο επέστρεψε πίσω στη βάση του πετώντας πάνω από την Αττική.

Όπως ενημέρωσαν οι Ρώσοι: «Στις 28 Αυγούστου τα ρωσικά συστήματα ελέγχου της αεροπορικής άμυνας εντόπισαν έναν αεροπορικό στόχο που πλησίαζε τα ρωσικά σύνορα πάνω από τα ουδέτερα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας. Για να προσδιοριστεί ο αεροπορικός στόχος και να αποτραπεί η παραβίαση των ρωσικών συνόρων δύο Su-27 απογειώθηκαν και το αναχαίτισαν».

Τα ρωσικά μαχητικά πλησίασαν το αεροσκάφος σε ασφαλή απόσταση και τα πληρώματά τους το αναγνώρισαν ως βομβαρδιστικό των ΗΠΑ, τύπου B-52H. Μετά την απομάκρυνσή του από τα ρωσικά σύνορα τα μαχητικά επέστρεψαν σε αεροδρόμιο της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είχε προηγηθεί, την Παρασκευή (28/08), η αναχαίτιση ενός κατασκοπευτικού αεροσκάφους αναγνώρισης από ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος, επίσης πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.