Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η αξιωματική αντιπολίτευση της Τουρκίας, χρυσός, αξίας 576 εκατ. δολαρίων έχει μεταφερθεί από τη Λιβύη στην Άγκυρα.

Πρόκειται για κανονική λεηλασία της βορειοαφρικανικής χώρας από το καθεστώς Ερντογάν και την τουρκολιβυκή κυβέρνηση της Τρίπολης. Ενώ όπως φαίνεται και από αυτό το γεγονός ο Τούρκος πρόεδρος έχει πατήσει κανονικά και τα δύο πόδια του στη Λιβύη και προσπαθεί να βγάλει το μέγιστο δυνατόν κέρδος. Να υπενθυμίσουμε ότι και πριν από λίγες ημέρες Τουρκία και Λιβύη υπέγραψαν συμφωνία για επενδύσεις ύψους 35 δις δολαρίων.

Πριν τρεις μήνες έγινε γνωστό ότι ο Λίβυος επικεφαλής του καθεστώτος της Τρίπολης, Φαγιέζ αλ Σαράτζ, μετέφερε 4 δισ. δολάρια στην Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας συν ακόμα 8 δισ. δολάρια για να πληρώσει την τουρκική στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη.

Ο λόγος που ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, που πρόσκειται στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία αντιμάχεται το καθεστώς της Τρίπολης, έκλεισε τις πετρελαιοπηγές και τις εξαγωγές πετρελαίου ήταν για να μην καταλήγουν τα έσοδα από το πετρέλαιο στο καθεστώς Σαράτζ και από εκεί να διοχετεύονται στην Τουρκία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!