ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Βουλγαρία: Εντείνονται οι προετοιμασίες για την υποδοχή των F-16 Block 70

Δεν υπάρχουν σχέδια για υποχρεωτική στράτευση

Βουλγαρία: Εντείνονται οι προετοιμασίες για την υποδοχή των F-16 Block 70

Ο υπουργός Άμυνας στην Βουλγαρία, Ατάνας Ζαπριάνοφ, δήλωσε ότι η χώρα δεν εξετάζει την επαναφορά της υποχρεωτικής στράτευσης, την ώρα που συνεχίζονται οι προσπάθειες για να εκσυγχρονίσει τις ένοπλες δυνάμεις της.

Μιλώντας για επερχόμενα έργα υποδομής που στοχεύουν στην ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων, ο Ζαπριάνοφ τόνισε τα σημαντικά βήματα που γίνονται στην προετοιμασία της Τρίτης Αεροπορικής Βάσης για την υποδοχή του νέου αεροσκάφους F-16 Block 70.

Σχετικά με τα σενάρια για τη στράτευση, ο Ζαπριάνοφ τόνισε ότι ενώ δεν υπάρχουν σχέδια για επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, εξετάζονται κάποια εναλλακτικά μέτρα.

Αυτά τα μέτρα περιλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την αναπλήρωση της εφεδρείας και τη δυνατότητα εισαγωγής υποχρεωτικής στρατιωτικής εκπαίδευσης για ορισμένες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων, όπως εκείνοι που ανήκουν στις δομές εθνικής ασφάλειας, επιβολής του νόμου και δικαιοσύνης.

Όσον αφορά τα έργα εκσυγχρονισμού, ο Ζαπριάνοφ τόνισε τη θέση που έχει η Βουλγαρία ως μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, επιτρέποντας την απόκτηση προηγμένου εξοπλισμού χωρίς εμπόδια. Υπογράμμισε τη σημασία της διασφάλισης ότι το στρατιωτικό προσωπικό είναι εξοπλισμένο με συστήματα τελευταίας τεχνολογίας για την αποτελεσματική εκπλήρωση των καθηκόντων του.

Ο Βούλγαρος ΥΠΑΜ τόνισε επίσης τη σημασία της απόφασης του κοινοβουλίου να αυξήσει τους μισθούς του στρατιωτικού προσωπικού από την 1η Ιανουαρίου 2025.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κίνηση θεωρείται ως ένα ζωτικό βήμα για την αναγνώριση της αξίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Επιπλέον, η αύξηση της αμοιβής στοχεύει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της στρατιωτικής θητείας στην αγορά εργασίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.