ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Χ.Γουάινστιν: Μετά τον Ε.Μακρόν τον «ξήλωσε» και η βασίλισσα Ελισάβετ

Χ.Γουάινστιν: Μετά τον Ε.Μακρόν τον «ξήλωσε» και η βασίλισσα Ελισάβετ

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν καταδικάστηκε σε φυλάκιση 23 ετών για βιασμό και σεξουαλική παρενόχληση και χάνει τη μία τιμητική διάκριση μετά την άλλη, που του είχαν απονεμηθεί.

Μετά το Γάλλο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος του αφαίρεσε την ύψιστη τιμητική διάκριση στη Γαλλία που του είχε αποδώσει το 2012 ο τότε Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί για τη συνεισφορά του στο χώρο της κινηματογραφικής βιομηχανίας, ήρθε η βασίλισσα Ελισάβετ να πράξει το ίδιο.

«Η Βασίλισσα έδωσε εντολή για την ακύρωση του τίτλου του Επίτιμου Διοικητή του πιο εξαίρετου τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας που δόθηκε στις 29 Ιανουαρίου του 2004 στο Χάρβεϊ Γουάινστιν», αναφέρει στη λιτή ανακοίνωσή του το παλάτι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόκειται για τιμητική διάκριση σε όσους έχουν ξεχωριστή, πρωτοπόρα συνεισφορά σε κάποιον τομέα. Είχε απονεμηθεί στο Χάρβεϊ Γουάινστιν την εποχή που το «Ερωτευμένος Σαίξπηρ» του Τζον Μάντεν είχε κερδίσει επτά βραβεία Όσκαρ. Ωστόσο, σε περίπτωση ποινικού αδικήματος, όπως αυτό του Αμερικανού παραγωγού, αφαιρείται η συγκεκριμένη τιμητική διάκριση, όπως κι έγινε έξι μήνες μετά την καταδίκη του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.