ΗΠΑ: Αυτή είναι η 53χρονη που έστειλε το δηλητήριο στον Ν.Τραμπ – Είναι Γαλλοκαναδή αριστερή ακτιβίστρια (φώτο)

ΗΠΑ: Αυτή είναι η 53χρονη που έστειλε το δηλητήριο στον Ν.Τραμπ – Είναι Γαλλοκαναδή αριστερή ακτιβίστρια  (φώτο)

Η γυναίκα στην οποία απαγγέλθηκαν και επισήμως κατηγορίες για την αποστολή φακέλου με δηλητήριο στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, είναι η 53χρονη Πασκάλ Φεριέρ, είναι προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών και αριστερή ακτιβίστρια.

Η Φεριέ γεννήθηκε στη Γαλλία αλλά το 2015 απέκτησε την καναδική υπηκοότητα και μένει στο Κεμπέκ.

Τον Μάιο του 2019 είχε συλληφθεί στο Τέξας για παράνομη οπλοκατοχή και για κατοχή πλαστού διπλώματος οδήγησης. Τότε είχε απελαθεί στον Καναδά καθώς, σύμφωνα με τους New York Times, διαπιστώθηκε ότι είχε λήξει η βίζα που της είχε χορηγηθεί.

Ανέπτυξε έντονη πολιτική δράση στο χώρο της Αριστεράς, με ακτιβιστικές δραστηριότητες σε όλα τα πεδία.

Η κατηγορία που της απαγγέλθηκε στο δικαστήριο στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης όπου οδηγήθηκε ήταν «απειλές κατά του προέδρου των ΗΠΑ».

Ο φάκελος που περιείχε την τοξική ουσία ρικίνη και την απειλητική επιστολή, εστάλη στον Λευκό Οίκο, αλλά εντοπίστηκε σε εγκατάσταση διαλογής αλληλογραφίας την περασμένη Παρασκευή.

Το πακέτο που είχε σταλεί από τον τον Καναδά, περιελάμβανε μια επιστολή στην οποία ο Τραμπ χαρακτηριζόταν ως «ο άσχημος κλόουν – τύραννος» με την Φεριέ να του ζητά να «παραιτηθεί και να ανακαλέσει την αίτησή του για τις προσεχείς εκλογές», σύμφωνα με το FBI.

«Έφτιαξα ένα ‘ειδικό δώρο’ για να σε βοηθήσω να λάβεις μια απόφαση. Αυτό το δώρο βρίσκεται σε αυτό το γράμμα», ανέφερε η Καναδή και συνέχιζε: «Αν δεν λειτουργήσει, θα βρω καλύτερη συνταγή με ένα άλλο δηλητήριο, ή θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω το όπλο μου όταν θα μπορέσω να έρθω».

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, το FBI ανακάλυψε ότι έξι επιπλέον παρόμοιες επιστολές φαίνεται να έχουν ληφθεί από παραλήπτες στο Τέξας τον Σεπτέμβριο και είχαν επίσης γραμματόσημα που να δείχνουν ότι είχαν σταλεί από τον Καναδά.

Αυτές οι επιστολές «περιείχαν παρόμοια γλώσσα» με την επιστολή που εστάλη στον Τραμπ και τα άτομα που τα έλαβαν είχαν σύνδεση με εγκαταστάσεις στις οποίες η Φεριέ είχε φυλακιστεί το 2019. Οι ερευνητές αντιστοίχισαν, επίσης, τα δακτυλικά αποτυπώματα της Φεριέ σε τέσσερα από αυτά τα γράμματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε δημοσιεύσεις στο Facebook και στο Twitter τον Σεπτέμβριο, η Φεριέ χρησιμοποιούσε επίσης το hashtag “#killTrump” και αρεσκόταν σε παρόμοια διατύπωση όπως έκανε στην επιστολή, αποκαλώντας τον «Άσχημο κλόουν – τύραννο», σύμφωνα με το έγγραφο του FBI.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.