Σερβία: Συνελήφθη και οδηγήθηκε στις φυλακές ο Σ.Μουσταφά – Κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου

Σερβία: Συνελήφθη και οδηγήθηκε στις φυλακές ο Σ.Μουσταφά – Κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου

Στο Κόσοβο συνελήφθη ο πρώην αρχηγός της Υπηρεσίας Πληροφοριών, Σάλιχ Μουστάφα, βάσει εντάλματος που εξέδωσε η Εισαγγελία του Ειδικού Δικαστηρίου της Χάγης.

Πρόκειται για την πρώτη σύλληψη πρώην στελέχους του UCK από το 2015 που ιδρύθηκε το δικαστήριο. Ο Σάλιχ Μουστάφα κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου που διεπράχθησαν το 1999, όταν ήταν διοικητής του UCK στην επιχειρησιακή ζώνη Λαμπ-Κάραντακ που βρίσκεται στο βορειοανατολικό Κόσοβο. Μετά το 2000 διετέλεσε αρχηγός της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Κοσόβου και αργότερα, το 2006, σύμβουλος ασφαλείας του πρωθυπουργού Αγκιμ Τσέκου.

Ο Σάλιχ Μουστάφα θα οδηγηθεί σήμερα στη Χάγη, όπου θα του απαγγελθεί το κατηγορητήριο και θα προφυλακιστεί, περιμένοντας τη δίκη του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι πολλοί πολιτικοί που ασκούν ή άσκησαν την εξουσία στο Κόσοβο βρίσκονται στη λίστα των υπόπτων για εγκλήματα πολέμου του Ειδικού Δικαστηρίου της Χάγης. Υπό αυτήν την ιδιότητα κλήθηκε στη Χάγη τον περασμένο Ιούνιο για να καταθέσει και ο νυν πρόεδρος της Δημοκρατίας, Χάσιμ Θάτσι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.