Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Άμεση κατάπαυση πυρός ζητά το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Άμεση κατάπαυση πυρός ζητά το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών

Σε κατάπαυση πυρός κάλεσε το Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και να ξεκινήσουν άμεσα συνομιλίες για την επίλυση της έντασης.

«Καλούμε όλες τις πλευρές να σταματήσουν τις εχθροπραξίες άμεσα και να αρχίσουν τις διαπραγματεύσεις για να σταθεροποιήσουν την κατάσταση» αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Η Μόσχα έκανε λόγο για αναφορές που δείχνουν την αύξηση των εντάσεων στην αμφισβητούμενη περιοχή και για τη γνώση στοιχείων για απώλειες ως αποτέλεσμα της τελευταίας βίαιης αντιπαράθεσης, ανέφερε το υπουργείο.

«Είναι απαραίτητο να μεταφέρουμε τα πάντα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Όλα τα πυρά πρέπει να σταματήσουν» ανέφερε μιλώντας στο Sputnik ο επικεφαλής της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της ρωσικής Άνω Βουλής, την Κυριακή.

«Καμία σύγκρουση δεν πρέπει να επιλύεται στο πεδίο της μάχης» σημείωσε ο Ντζαμπάροφ.

Να σημειώσουμε ότι ο τελευταίος γύρος συγκρούσεων μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν ξέσπασαν στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 27/9/2020.

«Στις 27 Σεπτέμβρη, περίπου στις 6:00 τα ξημερώματα, οι ένοπλες δυνάμεις της Αρμενίας, προκαλώντας προκλήσεις μεγάλης κλίμακας, έβαλλαν εναντίον των θέσεων των ενόπλων δυνάμεων κατά μήκος ολόκληρης της πρώτης γραμμής, καθώς και οικισμών στην περιοχή» ανέφερε εκπρόσωπος το υπουργείου Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τουλάχιστον 6 οικισμοί δέχτηκαν επίθεση και υπάρχουν νεκροί και τραυματίες μεταξύ του ντόπιου πληθυσμού.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο διοικητής της περιοχής του Ναγκόρνο-Καραμπάχ κήρυξε την επιβολή στρατιωτικού νόμου και πλήρη στρατιωτική κινητοποίηση, με αφορμή των τελευταίων ένοπλων συγκρούσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Αζερμπαϊτζάν ορκίστηκε νίκη απέναντι στις δυνάμεις της Αρμενίας, ενώ ο πρωθυπουργός της Αρμενίας κάλεσε τους πολίτες να είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν την ιερή πατρίδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.