«Η Γεωργία, η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν κλείνουν τον εναέριο χώρο τους στην ρωσική αερογέφυρα προς Αρμενία»

«Η Γεωργία, η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν κλείνουν τον εναέριο  χώρο τους στην ρωσική αερογέφυρα προς Αρμενία»

Τα ρωσικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι η Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν και η Τουρκία κλείνουν τον εναέριο και τον θαλάσσιο χώρο τους στη Ρωσία.

Δημοσίευμα του «avia.pro» υποστηρίζει πως: «O ρωσικός στρατός, που βρέθηκε στο έδαφος της Αρμενίας, ήταν περιτριγυρισμένος και δεν μπορεί να εγκαταλείψει το έδαφος της χώρας λόγω του γεγονότος ότι η Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν, και αυτή τη στιγμή, η Τουρκία, έχουν απαγορεύσει στα ρωσικά αεροσκάφη να εισέλθουν στον εναέριο χώρο τους και σύμφωνα με μέχρι στιγμής ανεπιβεβαίωτες αναφορές, έχουν κλείσει και τα χωρικά τους ύδατα.

Αυτές οι χώρες πιθανότατα αποφάσισαν από κοινού να κλείσουν τα σύνορα στα ρωσικά αεροσκάφη στο πλαίσιο μιας μεγάλης κλίμακας στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, με στόχο να περιορίσουν τη βοήθεια της Ρωσίας ακόμη και αν η Αρμενία στραφεί στον οργανισμό CSTO για βοήθεια.

Προς το παρόν, η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, αφού αναφέρεται ότι η Αρμενία έχει σημαντικές απώλειες σε μέσα αντιαεροπορικής άμυνας, ενώ το Αζερμπαϊτζάν, σύμφωνα με το Αρμενικό Υπουργείο Άμυνας, έχασε περίπου 30 άρματα μάχης, 4 ελικόπτερα και πολλά αεροσκάφη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.