ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Φωτιά στον «Λευκό Οίκο» του Κιργιζιστάν που καταλήφθηκε από διαδηλωτές – Ζητούν την ακύρωση των εκλογών (βίντεο)

Φωτιά στον «Λευκό Οίκο» του Κιργιζιστάν που καταλήφθηκε από διαδηλωτές – Ζητούν την ακύρωση των εκλογών (βίντεο)

Στις φλόγες τυλίχθηκε ο «Λευκός Οίκος» στο Μπισκέκ στην Κιργιζία ο οποίος καταλήφθηκε νωρίτερα από διαδηλωτές που ζητούν την ακύρωση των κοινοβουλευτικών εκλογών της χώρας, σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik.

Στο κοινοβούλιο βρίσκεται και το γραφείο του Προέδρου Τζενμπέκοφ. Είχαν προηγηθεί συγκρούσεις με την αστυνομία η οποία αρχικά είχε διαλύσει το πλήθος με κανόνι νερού και χημικά.

Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν εν μέσω ισχυρισμών για νοθεία στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Μετά την ψηφοφορία, μόνο τέσσερα κόμματα από τα 16 πέρασαν το όριο του 7% για ένταξη στο κοινοβούλιο, τρία από τα οποία έχουν στενούς δεσμούς με τον Πρόεδρο Τζενμπέκοφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 120 άτομα τραυματίστηκαν. Αρκετά άτομα βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, αλλά δεν έχουν υπάρξει θάνατοι, ανέφερε το υπουργείο Υγείας σε δήλωση.

Οι διαδηλωτές απελευθέρωσαν επίσης τον πρώην πρόεδρο του Κιργιζιστάν Almazbek Atambayev, ο οποίος κρατείται σε κέντρο προφυλάκισης στην κρατική υπηρεσία εθνικής ασφάλειας εν αναμονή δίκης για αδικήματα διαφθοράς, ανέφερε το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/SputnikInt/status/1313286775452958720

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.