ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Οι πολιτοφυλακές δεν καταθέτουν τα όπλα και η εκεχειρία είναι δύσκολο να διατηρηθεί στην Λιβύη

Οι πολιτοφυλακές δεν καταθέτουν τα όπλα και η εκεχειρία είναι δύσκολο να διατηρηθεί στην Λιβύη

ΟHE και το Συμβούλιο Ασφαλείας του, έχουν απειλήσει να επιβάλουν κυρώσεις σε εκείνα τα μέρη που παρεμποδίζουν την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός, η οποία συμφωνήθηκε την περασμένη εβδομάδα από τις αντιπροσωπείες του Εθνικού Στρατού της Λιβύης με έδρα την Ανατολή και της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) με έδρα την Τρίπολη.

Παρά όμως την παραπάνω προειδοποίηση πηγές στην πρωτεύουσα Τρίπολη αποκάλυψαν ότι η κατάπαυση του πυρός ενδέχεται να σκοντάψει λόγω της άρνησης διάλυσης των πολιτοφυλάκων, που είναι πιστές στην GNA.

Μιλώντας με την προϋπόθεση της ανωνυμίας οι ίδιες πηγές δήλωσαν, ότι ο Υπουργός Εσωτερικών (ΥΠΕΣ) της GNA Fathi Bashagha είχε εκπονήσει σχέδιο, για τον αφοπλισμό των πολιτοφυλάκων και άλλων ένοπλων φατριών που είναι πιστοί στην κυβέρνηση.

Αυτές οι προσπάθειες αντιμετωπίστηκαν με άρνηση από τους ηγέτες των φατριών, οι οποίοι απέρριψαν τον τίτλο του πολιτοφύλακα που τους απέδωσε ο ΥΠΕΣ, Fathi Bashagha, παρόλο που ο τελευταίος απολαμβάνει την υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης και της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη.

Οι πηγές προέβλεψαν μάλιστα ότι οι συγκρούσεις θα ενταθούν τις επόμενες ημέρες μεταξύ των πολιτοφυλάκων και της GNA.

Ο ΥΠΕΣ, Fathi Bashagha, προσπάθησε να αναδιαρθρώσει την πολιτοφυλακή συγχωνεύοντάς την με ορισμένες μονάδες ασφαλείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ανέφερε επίσης την ανάγκη για χώρες και κόμματα να σεβαστούν το εμπάργκο όπλων που επιβλήθηκε στη Λιβύη το 2011 και να τερματίσουν οποιαδήποτε εξωτερική παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.