ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ινδία: Μουσουλμάνοι πανηγυρίζουν τους αποκεφαλισμούς στη Νίκαια – Καίνε φωτογραφίες του Ε.Μακρόν (βίντεο-φωτο)

Ινδία: Μουσουλμάνοι πανηγυρίζουν τους αποκεφαλισμούς στη Νίκαια – Καίνε φωτογραφίες του Ε.Μακρόν (βίντεο-φωτο)

Χιλιάδες διαδηλωτές στην Τυνησία, το Πακιστάν, το Ισραήλ, τα παλαιστινιακά εδάφη, βγήκαν στους δρόμους για να κάψουν φωτογραφίες του Μακρόν, επειδή υπερασπίστηκε τη δημοσίευση των σκίτσων του Μωάμεθ.

Ινδία: Πανηγύρισαν για τους αποκεφαλισμούς στη Νίκαια!

Μάλιστα στο Μποπάλ της Ινδίας μανιασμένο πλήθος πανηγύρισε για τους αποκεφαλισμούς πολιτών μέσα στον ναό της Νοτρ Νταμ στη Νίκαια!

Διαδηλώσεις έγιναν επίσης και σε άλλες περιοχές της Ινδίας, στο Μπανγκλαντές, και το Ιράν, όπου πολιόρκησαν την πρεσβεία της Γαλλίας στην Τεχεράνη κρατώντας πλακάτ με συνθήματα και κόκκινους σταυρούς πάνω σε φωτογραφίες γαλλικών προϊόντων.

Στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, Ντάκα, Μουσουλμάνοι βγήκαν και πάλι στους δρόμους καλώντας τον κόσμο να μετάσχει σε μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων και καίγοντας ομοιώματα του Μακρόν, που χαρακτηρίζουν «εχθρό του Ισλάμ». Αλλά και στο Μογκαντίσου της Σομαλίας οι διαδηλωτές φώναζαν «Κάτω η Γαλλία, προσέβαλε τον Προφήτη μας».

Η κόντρα με τη Γαλλία ξέσπασε μετά τον αποκεφαλισμό από 18χρονο Τσετσένο τζιχαντιστή του καθηγητή Ιστορίας Σαμιέλ Πατί, που έδειξε στους μαθητές του σκίτσα του Μωάμεθ, που είχε δημοσιεύσει το σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo, στο πλαίσιο μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης. Η γαλλική κυβέρνηση χαρακτήρισε το αποτρόπαιο έγκλημα επίθεση στην ελευθερία του λόγου με τον Μακρόν να δεσμεύεται ότι θα υπερασπιστεί τις γαλλικές αξίες. Νέο λάδι στη φωτιά έριξε το Charlie Hebdo με τη δημοσίευση ενός σκίτσου που δείχνει τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να σηκώνει τη μπούρκα μιας γυναίκας και να κοιτάζει τα γυμνά οπίσθιά της. Τούρκοι αξιωματούχοι στην Άγκυρα είπαν ότι θα κινηθούν νομικά χαρακτηρίζοντας το σκίτσο «αηδιαστική απόπειρα διασποράς πολιτισμικού ρατσισμού και μίσους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο Κάιρο ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι είπε ότι η ελευθερία της έκφρασης δεν μπορεί να προσβάλει πάνω από ενάμιση δισ. μουσουλμάνους, ενώ χθες ο Ιρανός ομόλογός του, Χασάν Ρουχανί, προειδοποίησε ότι η κόντρα για τα σκίτσα του Μωάμεθ μπορεί να οδηγήσει σε «βία και αιματοχυσία». Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας με ταξιδιωτική οδηγία του προειδοποιεί τους Γάλλους πολίτες να προσέχουν και να αποφεύγουν διαδηλώσεις για τα σκίτσα και δημόσιες συναθροίσεις στην Ινδονησία, την Τουρκία, το Μπαγκλαντές, το Ιράκ και τη Μαυριτανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.