ΗΠΑ: Στέλεχος της CIA σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αποστολής στη Σομαλία

ΗΠΑ: Στέλεχος της CIA σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αποστολής στη Σομαλία

Στέλεχος της CIA σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αποστολής στη Σομαλία το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Κατά τις πληροφορίες του δικτύου, επρόκειτο για πρώην μέλος των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού στρατού που τυπικά υπάγονται στο Πολεμικό Ναυτικό (Navy SEALs) που εργαζόταν πλέον στην υπηρεσία κατασκοπείας.

Τα στοιχεία του δεν δημοσιοποιήθηκαν.

Πάντα σύμφωνα με το CNN, πρόκειται για το 136ο στέλεχος της CIA που σκοτώθηκε ενώ δρούσε για την υπηρεσία.

Ρεπορτάζ για τον θάνατο του πράκτορα της αμερικανικής υπηρεσίας δημοσίευσε πρώτη η εφημερίδα The New York Times.

Νωρίτερα χθες το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ επισήμανε ότι η ισλαμιστική σομαλική οργάνωση Σεμπάμπ συνεχίζει τις επιθέσεις στη χώρα και στην ανατολική Αφρική και ίσως απαιτηθεί να επανεξεταστεί το σχέδιο να παραδοθεί η πλήρης ευθύνη για την ασφάλεια της χώρας στις ομοσπονδιακές δυνάμεις της Σομαλίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κυβέρνηση του απερχόμενου Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να ετοιμάζεται να αποσύρει πάνω από 600 Αμερικανούς στρατιωτικούς από τη Σομαλία προτού παραδώσει την εξουσία, την 20ή Ιανουαρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.