ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Διαμαρτυρία του ρωσικού ΥΠΕΞ για το αντιτορπιλικό των ΗΠΑ που μπήκε στα χωρικά της ύδατα

Διαμαρτυρία του ρωσικού ΥΠΕΞ για το αντιτορπιλικό των ΗΠΑ που μπήκε στα χωρικά της ύδατα

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση της χαρακτηρίζει την παραβίαση των συνόρων της από το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS John McCain ως ανοιχτή πρόκληση που στοχεύει στην παραβίαση της ειρήνης και της τάξης.

«Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών διακηρύσσει μια αποφασιστική διαμαρτυρία απέναντι στο θέμα αυτό. Θεωρούμε το περιστατικό ως ανοιχτή πρόκληση με στόχο την παραβίαση της ειρήνης και της τάξης», δήλωσε το υπουργείο.

Η Ουάσιγκτον γνωρίζει καλά τη θέση της Ρωσίας σε σχέση με αυτήν την περιοχή, η οποία αποτελεί εγχώρια ύδατα της Ρωσίας και η οποία υπόκειται στην κυριαρχία της Ρωσίας. Η Μόσχα τόνισε ότι οι απόπειρες για διαφορετικούς ισχυρισμούς είναι απαράδεκτες.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι ένα αντιτορπιλικό του Ναυτικού των ΗΠΑ είχε εισέλθει στα ρωσικά χωρικά ύδατα περίπου δύο χιλιόμετρα (1,08 ναυτικά μίλια) στην περιοχή Peter του Μεγάλου Κόλπου.

Αφού έλαβε προειδοποίηση από πλοίο του Ρωσικού Στόλου Ναύαρχος Βινογκράντοφ, το αμερικανικό σκάφος βρέθηκε αμέσως σε ουδέτερα ύδατα.

Ο έβδομος στόλος των ΗΠΑ απάντησε δηλώνοντας ότι το USS John McCain δεν είχε «εκδιωχθεί» από καμία χώρα.

Το αντιτορπιλικό φέρεται να πραγματοποίησε επιχείρηση εκεί για να διασφαλίσει την ελευθερία της ναυσιπλοΐας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο στρατός των ΗΠΑ ανέφερε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν συμφώνησαν ότι το Peter στον Μεγάλο Κόλπο ήταν «ιστορικό λιμάνι» σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.