ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Μήνυμα Αλ Σίσι σε Τουρκία: «Δεν θα επιτεθούμε πρώτοι αλλά είμαστε σε ετοιμότητα»

Μήνυμα Αλ Σίσι σε Τουρκία: «Δεν θα επιτεθούμε πρώτοι αλλά είμαστε σε ετοιμότητα»

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος, Φατάχ Αλ Σίσι, λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, στην Αίγυπτο, έκανε δηλώσεις σχετικά με μια ενδεχόμενη σύγκρουση με την Τουρκία.

Ο Πρόεδρος Αλ Σίσι μίλησε στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, στο πλαίσιο της συνάντησής του με το Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στη Λιβύη αλλά και τον «κίνδυνο» να προκληθεί ένα «επεισόδιο» με τις στρατιωτικές δυνάμεις της Τουρκίας.

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι η πολιτική της Αιγύπτου είναι να δημιουργήσει εξαιρετικές σχέσεις με τους γείτονές της, δίνοντας πάντα προτεραιότητα στο διάλογο με όλους, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, ωστόσο επισήμανε ότι η Άγκυρα, λόγω της εμπλοκής της στη Λιβύη, οφείλει να σέβεται τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, τους Δικαίου της Θάλασσας και να μην προχωρά σε μονομερείς ενέργειες που υπονομεύουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Η Λιβύη είναι κρίσιμη για την ασφάλεια της Αιγύπτου

Ο Αλ Σίσι τόνισε ότι η ανατολική Μεσόγειος είναι πλούσια σε φυσικό αέριο μετά τις πρόσφατες ανακαλύψεις που έγιναν σε αυτήν και υποστήριξε ότι η συνεργασία με συμμάχους και εταίρους στην περιοχή, όπως η Γαλλία, δημιουργεί ευκαιρίες για κέρδη που θα είναι προς το συμφέρον όλων.

Όταν ρωτήθηκε για το εάν μια στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Αιγύπτου και Τουρκίας εξακολουθεί να είναι πιθανή στη Λιβύη, ο ο Αιγύπτιος Πρόεδρος είπε ότι «είναι επιτακτική ανάγκη να τερματιστούν οι ξένες επεμβάσεις που απειλούν τη σταθερότητα αυτής της χώρας, ένα ζήτημα το οποίο συνδέεται με την μεταφοράς όπλων αλλά και μισθοφόρων και μαχητών που ανήκουν σε εξτρεμιστικές οργανώσεις και πολιτοφυλακές».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι «η Αίγυπτος δεν θα είναι ποτέ αυτή που θα επιτεθεί πρώτη, αλλά ο στρατός της χώρας είναι σε ετοιμότητα να υπερασπιστεί την Αίγυπτο και να διασφαλίσει την εθνική ασφάλειά της ενάντια σε κάθε μορφή απειλής», σε μια δήλωση που δείχνει την ετοιμότητα και την ικανότητα αποτροπής των όποιων απειλών εκ μέρους της Τουρκίας ή των μισθοφόρων που χρησιμοποιεί μέσω της Λιβύης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.