Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, υποστήριξε νωρίτερα ότι η αλ Κάιντα έχει δημιουργήσει μια νέα εγχώρια έδρα στο Ιράν.

Στις κατηγορίες απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Ζαβάντ Ζαρίφ.

Σε μια έντονη απάντηση ο Ζαρίφ χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς που φέρονται ότι βασίζονται σε στοιχεία μυστικών υπηρεσιών ως «φαντασιόπληκτους» προσθέτοντας ότι «ο κύριος ψεύδομαι, εξαπατώ και κλέβω [αναφερόμενος στον Πομπέο] τερματίζει με θλιβερό τρόπο την καταστροφική καριέρα του με φιλοπόλεμα ψέματα».

Τα μέσα ενημέρωσης, ανέφεραν δύο ανώνυμες πηγές, σύμφωνα με τις οποίες ο Πομπέο θα μπορούσε να εμφανίσει αποχαρακτηρισμένα στοιχεία σχετικά με τη δολοφονία στην Τεχεράνη τον Αύγουστο ενός άνδρα που θεωρούνταν ότι ήταν ο δεύτερος διοικητής της αλ Κάιντα.

Η δολοφονία αναφέρθηκε από τους «New York Times» τον Νοέμβριο, με το δημοσίευμα να κάνει λόγο για ένα υψηλόβαθμο μέλος της αλ Κάιντα, τον Αμπού Μοχάμεντ αλ-Μασρί, το οποίο πυροβολήθηκε από Ισραηλινούς πράκτορες στην ιρανική πρωτεύουσα. Παρά ταύτα, η Τεχεράνη απέρριψε την έκθεση, λέγοντας ότι δεν υπήρχαν τρομοκράτες της Αλ Κάιντα εντός της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά μέσα ενημέρωσης έχουν δημοσιεύσει άρθρα μετά την περίοδο των προεδρικών εκλογών των Ηνωμένων Πολιτειών που υποδηλώνουν ότι η απερχόμενη κυβέρνηση μπορεί να προετοιμάζεται για μια σύγκρουση της τελευταίας στιγμής με το Ιράν, με τον Τραμπ να ρωτά τους συμβούλους του σχετικά με «επιλογές για ανάληψη δράσης κατά της κύρια πυρηνικής τοποθεσίας του Ιράν».