ΗΠΑ: Έρευνα σε αστυνομία και υπουργεία μετά την άλωση του Καπιτωλίου

ΗΠΑ: Έρευνα σε αστυνομία και υπουργεία μετά την άλωση του Καπιτωλίου

Οι γενικοί επιθεωρητές ανακοίνωσαν σήμερα πως ξεκίνησαν εσωτερικές έρευνες στους κόλπους αμερικανικών υπουργείων, μεταξύ άλλων σε εκείνα της Δικαιοσύνης και της Άμυνας, για να αξιολογήσουν την προετοιμασία τους για τα γεγονότα του Καπιτωλίου.

Με τις έρευνες αυτές επιδιώκεται να καθοριστεί ποιες ήταν οι διαθέσιμες πληροφορίες που είχαν τα υπουργεία πριν από την εισβολή, πώς διαβιβάστηκαν αυτές μεταξύ των διαφόρων ομοσπονδιακών υπηρεσιών που είναι επιφορτισμένες με τη διατήρηση της τάξης και το πώς αντέδρασαν την 6η Ιανουαρίου, επισημαίνεται στα δελτία τύπου που εξέδωσαν.

Οι γενικοί επιθεωρητές των υπουργείων Άμυνας, Δικαιοσύνης, Εσωτερικής Ασφαλείας και Εσωτερικών ανέφεραν, επίσης, ότι θα «συντονίσουν» τις έρευνές τους.

Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου βρέθηκαν στο επίκεντρο επικρίσεων μετά την επίθεση εναντίον του Κογκρέσου από πατριώτες, που κατάφεραν να διεισδύσουν με ευκολία στο εσωτερικό του κτιρίου, προτού απομακρυνθούν.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία, η αστυνομία του Καπιτωλίου, η δημοτική αστυνομία, η Εθνοφρουρά, η αστυνομία των Πάρκων… πολλές υπηρεσίες βρέθηκαν στο στόχαστρο. Ερωτήματα προκύπτουν κυρίως για την ύπαρξη πληροφοριών που το FBI δεν μοιράστηκε με τους εταίρους του και στη βραδύτητα με την οποία το Πεντάγωνο ανέπτυξε στρατιώτες της Εθνοφρουράς.

Ο γενικός επιθεωρητής του υπουργείου Δικαιοσύνης Μάικλ Χόροβιτς, εξήγησε πως σκοπεύει να καθορίσει εάν «τα πρωτόκολλα, οι πολιτικές και οι υφιστάμενες διαδικασίες» στο υπουργείο αυτό, που επιβλέπει το FBI, «επηρέασαν την ικανότητα των υπηρεσιών του να προετοιμαστούν και να απαντήσουν αποτελεσματικά» σε αυτά τα γεγονότα.

Από την πλευρά του, ο ομόλογός του τού υπουργείου Άμυνας θα επιδιώξει να καθορίσει τι ακριβώς ζητήθηκε από το Πεντάγωνο και ο τρόπος με τον οποίο εκείνο απάντησε. Ο παραιτηθείς επικεφαλής της αστυνομίας του Καπιτωλίου έχει κατηγορήσει έναν υψηλόβαθμο αξιωματικό ότι αγνόησε τις εκκλήσεις του για ενισχύσεις, τα λεπτά που ακολούθησαν της εισβολής.

https://www.vimeo.com/500876670

Η Πελόζι ανέθεσε σε απόστρατο αντιστράτηγο να εξετάσει την ασφάλεια του Καπιτωλίου

Η Πελόζι ανακοίνωσε ότι ζήτησε από έναν απόστρατο αντιστράτηγο να διενεργήσει μια έρευνα για την ασφάλεια του Καπιτωλίου, μετά την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου που στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους. «Για να προστατεύσουμε τη δημοκρατία μας, πρέπει τώρα να εξετάσουμε σχολαστικά την ασφάλεια του Καπιτωλίου», εξήγησε.

Ο απόστρατος αντιστράτηγος Ράσελ Ονορέ ήταν ο άνθρωπος που συντόνιζε τις στρατιωτικές δυνάμεις στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τους πληγέντες μετά το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Κατρίνα στη Νέα Ορλεάνη, το 2005.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η άλωση του Καπιτωλίου θα ερευνηθεί από κοινοβουλευτικές επιτροπές και, ενδεχομένως, και από κάποια ανεξάρτητη επιτροπή όμως «εν αναμονή, είμαι ευγνώμων που ο αντιστράτηγος Ονορέ δέχτηκε» να αναλάβει αυτό το έργο, πρόσθεσε η Πελόζι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.