ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρωσία: Η στιγμή που άνδρας χτυπάει αστυνομικό και τον ρίχνει στο έδαφος σε διαδήλωση για τον Α.Ναβάλνι (βίντεο)

Ρωσία: Η στιγμή που άνδρας χτυπάει αστυνομικό και τον ρίχνει στο έδαφος σε διαδήλωση για τον Α.Ναβάλνι (βίντεο)

Διαδηλώσεις, υποκινούμενες από την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, σημειώθηκαν σε αρκετές πόλεις της Ρωσίας για τον Αλεξέι Ναβάλνι.

Τεταμένη ήταν η κατάσταση στην Αγία Πετρούπολη όπου η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις διαδηλωτών που βγήκαν στους δρόμους για να εκφράσουν τη στήριξή τους στον φυλακισμένο ακτιβιστή και πολέμιο της διαφθοράς, Αλεξέι Ναβάλνι.

Σε βίντεο μάλιστα που κάνει το γύρο του Διαδικτύου, απαθανατίζεται ένας άνδρας να ρίχνει απρόκλητα μπουνιά σε έναν αστυνομικό, με αποτέλεσμα να τον ρίξει στο έδαφος.

Την ίδια ώρα, ένα μεταλλικό οδόφραγμα είναι πεσμένο πίσω στο δρόμο, «μαρτυρώντας» ίσως πως είχαν προηγηθεί επεισόδια, ενώ ακούγονται σειρήνες.

Δεν είναι σαφές τι προηγήθηκε και γιατί ο άνδρας επιτέθηκε στον αστυνομικό, ωστόσο ο τελευταίος φέρεται να του ζήτησε να απομακρυνθεί από το δρόμο.

https://twitter.com/RT_com/status/1352984341417254914

​Δεν έχει γίνει επίσης γνωστό αν ο δράστης έπαιρνε μέρος στη διαδήλωση για την οποία δεν είχε δοθεί άδεια, αφού απαγορεύονται οι δημόσιες συγκεντρώσεις λόγω των περιορισμών για την αναχαίτηση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Παρ΄ όλα αυτά, ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλης της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια των οποίων δεν έλειψαν τα επεισόδια και οι συλλήψεις.

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Ιανουαρίου, ο Ναβάλι επέστρεψε στη Μόσχα από τη Γερμανία, όπου υποβλήθηκε σε θεραπεία μετά τη φερόμενη δηλητηρίασή του. Ο ίδιος κατηγόρησε μάλιστα τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ότι προσπάθησαν να τον σκοτώσουν με τον νευρικό πράκτορα Novichok. Κάτι που διαψεύδει κατηγορηματικά το Κρεμλίνο.

Ο Ναβάλνι συνελήφθη μετά την επιστροφή του στη Ρωσία για παραβίαση των όρων της αποφυλάκισής του. Ήταν αυτός που κάλεσε τους υποστηρικτές του να βγουν σήμερα (23/01) στους δρόμους, μετά την απόφαση να κρατηθεί για 30 ημέρες.

https://www.vimeo.com/500876670

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.