ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Σ.Λαβρόφ: «Εάν οι ΗΠΑ συμμορφωθούν πλήρως με τη Συνθήκη “Ανοιχτοί Ουρανοί” τότε η Ρωσία είναι έτοιμη να συνομιλήσει»

Σ.Λαβρόφ: «Εάν οι ΗΠΑ συμμορφωθούν πλήρως με τη Συνθήκη “Ανοιχτοί Ουρανοί” τότε η Ρωσία είναι έτοιμη να συνομιλήσει»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, τόνισε πως η Ρωσία είναι διατεθειμένη να εμπλακεί σε διάλογο αναφορικά με τη Συνθήκη «Ανοιχτοί Ουρανοί», εάν οι ΗΠΑ δείξουν πλήρη συμμόρφωση σε όσα ορίζονται απ’ αυτή.

«Εάν οι ΗΠΑ επιστρέψουν στην πλήρη συμμόρφωση στους κανονισμούς της συμφωνίας, η Ρωσία, μπορώ να σας το πω, θα είναι έτοιμη να συνομιλήσει επί του ζητήματος, με εποικοδομητικό πνεύμα» σημείωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με την Σουηδή ομόλογό του, Άννα Λίντε.

«Όλοι οι απορίες που έχουν οι πλευρές, που συμμετέχουν στη συμφωνία, μπορούν – και πρέπει – να συζητηθούν και αναλογιστούν στη συμβουλευτική επιτροπή ελέγχου» συμπλήρωσε ο Λαβρόφ.

Υπενθυμίζεται πως η Ρωσία είχε ενημερώσει στα μέσα Ιανουαρίου πως ξεκινά την αποχώρησή της από τη Συνθήκη, μετά και την ανακοίνωση των ΗΠΑ πως αποχωρούν.

Τι είναι η Συνθήκη «Ανοιχτοί Ουρανοί»

Η Συνθήκη υπεγράφη τον Μάρτιο του 1992 και προβλέπει ότι κάθε κράτος–μέλος έχει το δικαίωμα διεξαγωγής μικρής κλίμακας, άοπλων πτήσεων επιτήρησης στα εδάφη των υπόλοιπων κρατών–μελών.

Στόχος είναι η συγκέντρωση δεδομένων για τις στρατιωτικές δυνάμεις και δραστηριότητες, αλλά και η οικοδόμηση εμπιστοσύνης ανάμεσα στις συμμετέχουσες χώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα αναγνωριστικά αεροσκάφη θα πρέπει να είναι εξοπλισμένα μόνο με αισθητήρες, οι οποίοι είναι ικανοί να επιτηρήσουν στρατιωτικό εξοπλισμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.