ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Η Τουρκία συγκεντρώνει μισθοφόρους στη Συρία για να τους στείλει στην Λιβύη

Η Τουρκία συγκεντρώνει μισθοφόρους στη Συρία για να τους στείλει στην Λιβύη

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) αποκάλυψε ότι η Τουρκία ετοιμάζεται να στείλει μια νέα παρτίδα Σύριων μισθοφόρων στη Λιβύη. Αυτό συμβαίνει εν μέσω διεθνών εκκλήσεων για απομάκρυνση όλων των ξένων μαχητών από τη Λιβύη.

Σε δήλωση, το SOHR ανέφερε ότι οι τρέχουσες τουρκικές προετοιμασίες για την αποστολή νέας παρτίδας μισθοφόρων στη Λιβύη, έρχονται λίγες μέρες μετά την ακύρωση της επιστροφής μιας άλλης ομάδας 140 μισθοφόρων από τη Λιβύη στη Συρία για άγνωστους λόγους.

Το παρατηρητήριο σημείωσε επίσης ότι η διαδικασία πρόσληψης πραγματοποιήθηκε στο Idlib στη βόρεια επαρχία του Χαλεπίου και στο Afrin μέσω μεσαζόντων. Στους νεοεισερχόμενους προσφέρονται οικονομικά κίνητρα με μηνιαίο μισθό 400 $, με το πρόσχημα της εξασφάλισης εγκαταστάσεων στη Λιβύη.

Την περασμένη εβδομάδα, αξιόπιστες πηγές SOHR επιβεβαίωσαν ότι επικρατεί κατάσταση οργής μεταξύ των Σύριων μισθοφόρων που βρίσκονται στη Λιβύη, καθώς μια ομάδα από αυτούς ακύρωσε το ταξίδι επαναπατρισμού τους στη Συρία. Αυτό πυροδότησε μεγαλύτερη δυσαρέσκεια μεταξύ των μισθοφόρων που ήταν έτοιμοι να επιστρέψουν.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Γιβς Λε Ντάρια επεσήμανε την Παρασκευή την αναγκαιότητα αποχώρησης ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων από τη Λιβύη. Επιβεβαίωσε την υποστήριξη της χώρας του στις διεθνείς προσπάθειες για τον τερματισμό της πολιτικής κρίσης και τον τερματισμό της ξένης παρέμβασης σε αυτήν τη χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νωρίτερα οι ΗΠΑ ζήτησαν την αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων και μισθοφόρων από τη Λιβύη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.