Έμα Κορονέλ Αισπούρο: Αυτή είναι η τρίτη σύζυγος του «Ελ Τσάπο»

Έμα Κορονέλ Αισπούρο: Αυτή είναι η τρίτη σύζυγος του «Ελ Τσάπο»

Η τρίτη σύζυγος του «Ελ Τσάπο», Έμα Κορονέλ Αισπούρο συνελήφθη από τις Αρχές, που είχε ενεργή συμμετοχή στις παράνομες ασχολίες του συντρόφου της.

Η 31χρονη Έμα, σύζυγος του Μεξικανού βαρόνου των ναρκωτικών Χοακίν Γκούζμαν, επικεφαλής του καρτέλ της Σιναλόα, συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο Dulles, της Ουάσιγκτον. Φέρεται να εμπλέκεται σε συνωμοσία στην παράνομη εισαγωγήκαι διαμονή παράνομων ναρκωτικών ουσιών: από μεθαμφεταμίνες, μέχρι κοκακίνη και ηρωίνη.

Επιπλέον, οι αρχές πιστεύουν πως η Έμα, πρώην βασίλισσα της ομορφιάς, βοήθησε τον σύζυγό της και στις δυο αποδράσεις του.

Όταν απέδρασε από την φυλακή το 2015, η ίδια τον περίμενε από την άλλη πλευρά του τούνελ. «Είναι υπερβολικά επικίνδυνη», είχε δηλώσει αστυνομικός.

Η Αϊσπούρο, που έχει διπλή υπηκοότητα, μεξικανική και αμερικανική, είναι 32 χρόνια νεότερη του «Ελ Τσάπο» και κατηγορείται πως ενέχεται σε δίκτυο που πλημμύρισε την αγορά των ΗΠΑ με ουσίες, από ποσότητες κοκαΐνης ως μαριχουάνας και από την ηρωίνη ως τις μεθαμφεταμίνες.

Σύμφωνα με δικόγραφο που αναφέρεται στις κατηγορίες σε βάρος της, φέρεται επίσης να συμμετείχε στην εξαιρετικά περίπλοκη επιχείρηση για την απόδραση του συζύγου της τον Ιούλιο του 2015 από μεξικανική φυλακή, αντάξια χολιγουντιανής ταινίας. Για να αποδράσει ο «Ελ Τσάπο» σκάφτηκε τούνελ ενάμισι χιλιομέτρου ως το κελί του, εφοδιασμένη με ράγες και άλλα μέσα.

Η αποκάλυψη των λεπτομερειών της απόδρασης ήταν οδυνηρό πλήγμα για τις μεξικανικές αρχές. Το ζευγάρι απέκτησε το 2012 δίδυμα κορίτσια, γεννημένα στην Καλιφόρνια.

Η Έμα, όπως και ο σύζυγός της, δηλώνει αθώα του αίματος που έχει πνίξει το Μεξικό από το καρτέλ των ναρκωτικών.

Η 31χρονη μητέρα είχε σταθεί στο πλευρό του συζύγου της και στη διάρκεια της δίκης του στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μπρούκλιν βρισκόταν πάντα εκεί. Είναι γνωστή η αδυναμία της στα πανάκριβα κοσμήματα, τα αξεσουάρ και τα πολυτελή ταξίδια.

Πριν από τρία χρόνια, μοιράστηκε στο Instagram μια φωτογραφία των ηλικίας επτά χρονών τότε δίδυμων κοριτσιών της με επώνυμες τσάντες.

Επίσης είχε δημοσιεύσει μια φωτογραφία από το πολυτελές πάρτι με θέμα την Barbie με μια τριώροφη τούρτα και ένα τεράστιο ροζ ονειρεμένο σπίτι της ξανθιάς κούκλας.

Πριν από πέντε χρόνια, η Έμα είχε αποκαλύψει στα ΜΜΕ πώς ερωτεύτηκε τον άνδρα της. «Με κέρδισε με τον τρόπο που μιλούσε, το πώς μου συμπεριφερόταν και πώς τα βρήκαμε, από την πρώτη στιγμή, αρχικά ως φίλοι και μετά ως οτιδήποτε άλλο. Πάντα κέρδιζε τους ανθρώπους με τους τρόπους του, με το πώς τους φερόταν, πώς τους φρόντιζε.

«Σε έναν χορό οι άνδρες έρχονται και σε ρωτούν αν θες να χορέψεις μαζί τους. Εκείνος χόρευε με μια άλλη κοπέλα κι εγώ με το τότε αγόρι μου, συναντηθήκαμε στο κέντρο της πίστας. Μου ζήτησε να χορέψουμε και δέχθηκα. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά».

Όσο κι αν της έλειπε τα τελευταία χρόνια ο σύζυγός της , όπως έλεγε, η αμερικανική δικαιοσύνη της είχε απαγορεύσει να τον επισκέπτεται στη φυλακή, ενώ της είχε απαγορευθεί επίσης να μιλούν στο τηλέφωνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο «Ελ Τσάπο» καταδικάστηκε τον Ιούλιο του 2019 να εκτίσει ισόβια κάθειρξη στις ΗΠΑ για διακίνηση ναρκωτικών. Εκτίει την ποινή του σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Κολοράντο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.