Δράμα: Συμμορία φίμωσε και λήστεψε γριούλα

Δράμα: Συμμορία φίμωσε και λήστεψε γριούλα

Εξιχνιάστηκε έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης, στην οικία της σε οικισμό της Δράμας, η οποία διαπράχθηκε νυχτερινές ώρες της 9/10-12-2019.

Και στο… Φορτ Νοξ να ήθελαν να εισβάλουν έντεκα κακοποιοί, δεν πήγαιναν τόσο οργανωμένα ξανά και ξανά στον οικισμό της Δράμας όπου βρίσκεται το σπίτι μιας ηλικιωμένης την οποία σχεδίαζαν να ληστέψουν! Ούτε λίγο ούτε πολύ, έφτασαν πέντε (!) φορές εκεί για να κάνουν κατόπτευση, πριν εισβάλουν την έκτη φορά και την δέσουν σαν… σαλάμι!

Η ληστεία είχε γίνει τα ξημερώματα της 10ης Σεπτεμβρίου του 2019 και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες πέντε Έλληνες, πέντε αλλοδαποί και ένας ακόμη αγνώστων στοιχείων.

Οι δυο από τους «νταήδες» τρύπωσαν στο σπίτι της ανυποψίαστης γριούλας παραβιάζοντας μια μπαλκονόπορτα, την ακινητοποίησαν με την απειλή μαχαιριού, την φίμωσαν και την έδεσαν με ταινία σε μια καρέκλα. Στη συνέχεια, ερεύνησαν τα δωμάτια, άρπαξαν 650 ευρώ και ένα χρυσό δαχτυλίδι και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας δεν σταμάτησαν τις έρευνες και, 17 μήνες μετά, εξιχνίασαν την υπόθεση. Όπως διαπίστωσαν, ένας από τους δράστες εκμαίευσε από το συγγενικό περιβάλλον της ηλικιωμένης την πληροφορία ότι είχε γερό κομπόδεμα και τιμαλφή και την μετέφερε διαδοχικά σε τέσσερις άλλους, τρεις από τους οποίους σχεδίασαν την ληστεία με τη βοήθεια και των υπολοίπων!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε βάρος και των έντεκα σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας. Μάλιστα, ένας από τους Έλληνες κρατείται ήδη στις φυλακές, ενώ από τους υπόλοιπους δέκα οι οκτώ έχουν απασχολήσει τις αρχές για διάφορα αδικήματα στο παρελθόν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.