ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Στην Ιαπωνία δεν ξεχνούν τις Κουρίλες νήσους: Σκέφτονται ακόμη και ναυτικό αποκλεισμό

Στην Ιαπωνία δεν ξεχνούν τις Κουρίλες νήσους: Σκέφτονται ακόμη και ναυτικό αποκλεισμό

Στην Ιαπωνία, προσπαθούν να οργανώσουν έναν αποκλεισμό των ρωσικών νησιών Kuril. Το Τόκιο σκοπεύει να λάβει δραστικά μέτρα κατά των τεσσάρων ρωσικών νησιών τα οποία η Ιαπωνία θεωρεί ότι βρίσκεται υπό την κυριαρχία της.

Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, το Τόκιο εξετάζει ενεργά τη δυνατότητα αποκοπής των νησιών Shikotan, Iturup, Kunashir και Habomai από την ηπειρωτική Ρωσία, στην πραγματικότητα, παρέχοντας αποκλεισμό, ενώ τα σχέδια του Τόκιο περιλαμβάνουν ακόμη και το ζήτημα της συμμετοχής Ηνωμένες Πολιτείες σε αυτό.

«Αυτό που πρέπει να κάνει η Ιαπωνία τώρα είναι η παραβίαση της υπόθεσης του ισχυρισμού της Ρωσίας.

Με άλλα λόγια, πρέπει να ενημερώσει τον κόσμο ότι “η συμφωνία για τη Γιάλτα δεν καθορίζει από μόνη της την αλλαγή των συνόρων της Ιαπωνίας και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ανέφεραν τα τέσσερα βόρεια νησιά ακόμη και στη Γιάλτα».

«Ότι η ρωσική κυβέρνηση έχει συνειδητοποιήσει τη σημασία της αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος, για παράδειγμα, δείχνουμε ότι τα στενά της Σόγιας και του στενού Tsugaru (οι κύριες γραμμές προμήθειας και διανομής μεταξύ της ηπειρωτικής Ρωσίας και των τεσσάρων βόρειων νησιών) μπορούν να αποκλειστούν από το Ιαπωνικό Ναυτικό μας ανά πάσα στιγμή» , – είπε ο πρώην διπλωμάτης Akio Kawatao.

Παρά τις ριζοσπαστικές δηλώσεις της Ιαπωνίας, οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή στο γεγονός ότι είναι απίθανο η Ιαπωνία να μπορέσει να εφαρμόσει ένα τέτοιο σχέδιο, καθώς σήμερα υπάρχουν ρωσικές στρατιωτικές μονάδες στα νησιά που είναι εξοπλισμένες με παράκτια πυραυλικά συστήματα και σ συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.

Επιπλέον, μια απόπειρα αποκλεισμού της πρόσβασης στα νησιά θα θεωρηθεί από τη Ρωσία ως επιθετική και πολεμική ενέργεια, και στην περίπτωση αυτή η ρωσική πλευρά διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τα όπλα που διαθέτει για την προστασία της κυριαρχίας της.

Μετά τη δήλωση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρόφ σχετικά με την επιθυμία των Ηνωμένων Πολιτειών να αναπτύξουν πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς στην Ιαπωνία, η Ιαπωνία υπενθύμισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αποχώρησαν από τη Συνθήκη INF το 2019 και ως εκ τούτου η εμφάνιση τέτοιων όπλων στο περιοχή αυτής της χώρας είναι επιβεβλημένη!

Ορισμένα ιαπωνικά Μέσα Ενημέρωσης πιστεύουν ότι η ανάπτυξη πυραυλικών πυρηνικών όπλων από την Ουάσιγκτον στην Ιαπωνία για «περιορισμό της Ρωσίας» είναι αδικαιολόγητο βήμα, καθώς αυτό θα οδηγήσει σε αντίποινα από τους Ρώσους στρατιωτικά, αλλά όχι με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά με την Ιαπωνία.

Η Ρωσία έχει ισχυρότατη στρατιωτική παρουσία στα νησιά που κατέλαβε κατά το τέλος του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου ( Σαχαλίνη ) Βόρεια της Ιαπωνίας.

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα και εκείνοι που είναι κατηγορηματικά φίλα προσκείμενοι σε αυτή την ιδέα και όχι μόνο στην ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων μεσαίας εμβέλειας στην Ιαπωνία, αλλά και τον εξοπλισμό τους με πυρηνικές κεφαλές, ως απειλή προς τη Ρωσία.

Η Ιαπωνία παραδόθηκε άνευ όρων όταν οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν όλο το εκστρατευτικό ιαπωνικό σώμα που ήταν στην Βόρειο ανατολική Κίνα και ετοιμάζονταν να εισβάλει στην Ιαπωνία, όχι από τις ρίψεις των δύο ατομικών Βομβών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Πώς πρέπει να κατανοηθούν αυτές οι δηλώσεις των ρωσικών αρχών; Πώς θα μπορούσε να είναι μια ξεκάθαρη δήλωση πολέμου της Ιαπωνίας; Τότε ακόμη περισσότερο πρέπει να τοποθετήσουμε αυτούς τους αμερικανικούς πυραύλους στην Ιαπωνία και να δούμε τι μπορεί πραγματικά να κάνει η Ρωσία από αυτή την άποψη» ανέφεραν Ιάπωνες αξιωματούχοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.