Κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης: «Να φύγουν άμεσα όλοι οι ξένοι μισθοφόροι από την Λιβύη»

Κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης: «Να φύγουν άμεσα όλοι οι  ξένοι μισθοφόροι από την Λιβύη»

Η κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης ζήτησε την «άμεση» απόσυρση του συνόλου των μισθοφόρων που βρίσκονται στη χώρα.

«Επαναλαμβάνουμε την αναγκαιότητα αποχώρησης όλων των μισθοφόρων από τη Λιβύη με άμεσο τρόπο», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Νάιλα αλ Μανγκούς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Τρίπολη με τους ομολόγους της από τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία.

«Η αποχώρηση των μισθοφόρων», που συνδέονται με ξένες παρεμβάσεις, «είναι αναγκαία προκειμένου το λιβυκό κράτος να επιβεβαιώσει την κυριαρχία του», συμπλήρωσε ο Γάλλος Ζαν Ιβ Λεντριάν.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας πραγματοποιούν σήμερα επίσκεψη στη Λιβύη, περίπου 10 ημέρες μετά την εγκαθίδρυση νέας κυβέρνησης εθνικής ενότητας στη Λιβύη, η οποία έχει επιφορτιστεί με την διαχείριση της μετάβασης της χώρας ως τις εκλογές που προβλέπεται να διεξαχθούν στις 24 Δεκεμβρίου.

Αναφερόμενος στην κοινή πρωτοβουλία σήμερα, ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας εκτίμησε πως στοχεύει στο να καταδείξει μια «απαραίτητη» ενότητα στο θέμα της Λιβύης, η οποία «αντιπροσωπεύει την άμεση γειτονία μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ουσιαστικά το κάλεσμα για αποχώρηση των μισθοφόρων αφορά του Ρώσους ενόπλους της Βάγκνερ καθώς οι ισλαμιστές μισθοφόροι τη Άγκυρας έχουν αποχωρήσει στο μεγαλύτερο ποσοστό. Άλλωστε η ανάγκη παρουσίας τους εκεί δεν είναι μεγάλη αφού η κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με την Άγκυρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.