ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αμερικανός επίδοξος βομβιστής σχεδίαζε να ανατινάξει την Amazon – Πως «προδόθηκαν» τα σχέδιά του

Αμερικανός επίδοξος βομβιστής σχεδίαζε να ανατινάξει την Amazon – Πως «προδόθηκαν» τα σχέδιά του

Επίδοξος βομβιστής με το ψευδώνυμο «Διόνυσος» σκόπευε να ανατινάξει κτίριο της Amazon για να… σκοτώσει το 70% του ίντερνετ και να πλήξει την «ολιγαρχία» των ΗΠΑ. Χάρη στην παρατηρητικότητα και την ανησυχία που του προκάλεσαν οι αναρτήσεις ενός επίδοξου βομβιστή, το FBI προχώρησε σε μία σύλληψη τα κίνητρα της οποίας μάλλον περίεργα τα αποκαλείς. Κι αυτό γιατί, ο επίδοξος βομβιστής σχεδίαζε να ανατινάξει το κέντρο δεδομένων της Amazon, γιατί πίστευε πως έτσι θα «σκότωνε» το 70% του ίντερνετ.

Ο Σεθ Άαρον Πέντλεϊ συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του μία εκρηκτική συσκευή, την οποία έλαβε από μυστικό πράκτορα του FBA και με αυτή σκόπευε να ανατινάξει το κτίριο. Το FBI ξεκίνησε να τον παρακολουθεί όταν ένας χρήστης του διαδικτύου είδε τις ανησυχητικές αναρτήσεις του στο ίντερνετ και πλέον αντιμετωπίζει κατηγορίες για ποινή ως και 20 ετών. Όπως ανέφερε ο επιθεωρητής του FBI για τον Πέντλεϊ, ο κύριος στόχος του ήταν να ανατινάξει το δίκτυο διακομιστών της Amazon. Πίστευε πως υπάρχουν 24 κτίρια τα οποία διαχειρίζονται το 70% του διαδικτύου συμπεριλαμβανομένων και των υπηρεσιών που χρησιμοποιούν η CIA και το FBI.

Ο 28χρονος Σεθ Άαρον Πέντλεϊ είχε ταξιδέψει μάλιστα από το Τέξας στην Ουάσινγκτον, στις ταραχές της 6ης Ιανουαρίου και όπως είχε διαμηνύσει στους φίλους του, είχε μαζί του και ένα τουφέκι το οποίο είχε αφήσει στο αυτοκίνητό του. Μάλιστα, είχε φτάσει μέχρι τα παράθυρα του Καπιτώλιου, αλλά δεν μπήκε εντός αυτού, όπως άλλοι ταραξίες, οπαδοί του Τραμπ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δύο μέρες αργότερα, ένας πολίτης ανέφερε τις ανησυχητικές αναρτήσεις του σε έναν ιστότοπο πολιτοφυλακής με το ψευδώνυμο «Διόνυσος» και ύστερα από αυτό ξεκίνησε η έρευνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.